Ekipa HRCappuccina u Budimpešti

 

U Budimpešti je u organizaciji domaćeg Maketarskog kluba i Vojne akademije Mađžarske vojske 1. i 2. prosinca 2001. godine održano takmičenje u plastičnom maketarstvu. To je bilo drugo takmičenje održano u Budimpešti 2001. godine, te je na njemu bilo pokazano najbolje od najboljega sa svih prošlogodišnjih mađarskih takmičenja, a i šire.

Kao već dobro poznato maketarsko udruženje, sa višegodišnjim iskustvom nastupanja u Mađarskoj, Maketarska sekcija Auto kluba Varteks iz Varaždina, koja je ujedno i domicilna maketarska udruga svih pripadnika tima HRCappuccina, bila je pozvana na navedeno takmičenje. Tako je ekipa HRCappucina u dvočlanom sazivu (što zbog spriječenosti, a što zbog nevoljkosti preostalih HRCappuccinovaca) - Miljenko Frčko i Tomislav Martan - u sklopu natjecateljske ekipe Sekcije otišla na takmičenje. Na takmičenju je sudjelovalo više od 150 takmičara iz Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, te šestorica varaždinskih maketara, članova Maketarske sekcije Auto-kluba "Varteks" kao jedini predstavnici hrvatskih maketara. Ukupan broj maketa na takmičenju je iznosio više od 350, te su one bile razvrstane u dvadesetak kategorija.

Uspjeh ni ovaj puta nije izostao, pa je tako u oštroj konkurenciji sveukupno osvojeno sedam medalja, od čega čak četiri na račun HRCappuccina:

- u kategoriji Diorame vojnih vozila 1:72 Miljenko Frčko je osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju, a Tomislav Martan je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju,

- u kategoriji Diorame zrakoplova 1:72 Mario Gložinić je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju

- u kategoriji Zrakoplovi 1:48 Tomislav Bošnjaković je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju,

- u kategoriji Zrakoplovi 1:72 Mario Gložinić je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju,
- u kategoriji Vinjete zrakoplova 1:72 Miljenko Frčko je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju,
- u kategoriji Vojna vozila 1:72 Martan Tomislav je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju.

U slijedećem dijelu Vam donosimo mali slikopis, sa kojim se nadamo da ćemo Vam prenijeti dio atmosfere samog takmičenja, mada to ne može nadomjestiti doživljaj koji pruža prisustvovanje i učestvovanje.


Miljenko Frčko & Tomislav Martan