Austrijski zrakoplovni muzej – Graz

 

Ako ste mislili da se nešto što se zove "Austrijski zrakoplovni muzej" mora nalaziti u Beču – prevarili ste se. Nalazi se nedaleko Graza i, koliko se meni čini, to je za većinu stanovnika Lijepe naše najbliži isključivo zrakoplovni muzej – npr. od Zagreba do Graza je oko 175 km. Austrijski dio puta je autocesta, hrvatski dio puta je većim dijelom autocesta, a preostali dio se užurbano dovršava. Kada jednom (2013. godine) i Slovenci obave svoj dio posla, do Graza će ambicioznijem vozaču trebati kojih sat vremena...

 

Što tamo ima?

Muzej se sastoji od jednog nevelikog hangara, komadića livade ispred njega i malog kontejnera u kojemu je smješten "office" (prodaja ulaznica i mali, ali relativno dobar shop). Sve je to ogradom odijeljeno od piste Aerodroma Graz, tako da doživljaj upotpunjuju povremena uzlijetanja i slijetanja letjelica koje su još "u formi"...

Što se tiče samih izložaka, treba razjasniti da se pod pojmom "austrijski" skriva zapravo "švedsko-poljsko-švicarsko-britansko-austrijski" muzej, sa još ponekim primjesama... Kada bih trebao procijeniti tko bi neizostavno trebao posjetiti Muzej, odlučio bih se za ljubitelje švedskog zrakoplovstva. Glavninu ponude čine švedski zrakoplovi SAAB (J-29 Tunnan, J-32 Lansen, SK35C-Draken (dvosjed) i J-37 Viggen). To i nije čudno, s obzirom na dugogodišnju zrakoplovnu upućenost neutralne Austrije na neutralnu Švedsku. No, nisu svi izloženi švedski zrakoplovi bili u sastavu austrijskog zrakoplovstva, a, osim toga, niti jedan nema austrijske oznake (3 su u originalnim švedskim "odorama", a Tunnan je u fazi "presvlačenja" boja i oznaka).
Slijedeću mini-koloniju čine poljski PZL TS-11 Iskra, Mig-15 i An-2. Svi su izvan hangara, što znači da su u relativno lošem stanju. An-2 je interesantan, jer ima skinute pojedine dijelove oplate, tako da je moguće vidjeti "kostur". Švicarsko zrakoplovstvo je predstavljeno sa 3 zrakoplova: DH-112 Venom, Hawker Hunter F-6 i Mirage III. Izložen je i mađarski Mig-21MF, a meni najdojmljiviji je Jak-11 austrijskih oznaka (kojemu je skinut dio oplate zadnjeg dijela trupa, krila i dijela trupa kod stražnjeg dijela cockpita). Austrijske boje u austrijskom muzeju još "brane" Cessna L-19 Bird Dog, DH-115 Vampire (na otvorenom, u dosta lošem stanju), AB-204B i još par manje glamuroznih izložaka.

Treba napomenuti da ovaj muzej ne treba miješati sa izložbom koja je tijekom 2005. godine bila postavljena u obližnjem Zeltwegu (mislim da je bila u Hangaru 8) i koja se zvala "50 godina austrijskog zrakoplovstva". Ta izložba bi puno više odgovarala nazivu "austrijski zrakoplovni muzej", jer je tamo bilo izloženo više zrakoplova u austrijskim bojama. Postoje glasine da će to postati stalna izložba, ali do sada ništa nije objavljeno (tko zna, možda sve stoji u Hangaru 8 kao i prošle godine..).

Osim originalnih zrakoplova i njihovih dijelova, izloženo je i dosta maketa (raznih mjerila i kvalitete izrade).

 

Shop

U shopu je moguće kupiti nekoliko desetaka maketa – isključivo tipove koje je koristilo austrijsko zrakoplovstvo (dakle, prevladava Heller). Primijetio sam i dvije resinske makete IPMS Austria, a vrlo ljubazni prodavači su mi rekli da je moguće i naručiti druge artikle dotičnog IPMS-a (makete i dekale). Bad news je da se po njih mora doći nekom drugom prilikom, na isto mjesto (no možda je to moguće dogovoriti i drugačije). Osim maketa, prodaju se knjige, posteri, video-kazete, razglednice, naljepnice – sve vezano za austrijsko zrakoplovstvo. Napomena: pod austrijskim zrakoplovstvom se podrazumijeva period od 1945.- danas. Niti u muzeju niti u shopu nema ničega što bi imalo podsjećalo na zrakoplovstvo KuK. Nažalost, niti u Grazu situacija nije ništa bolja – nisam uspio pronaći niti jednu jedinu knjigu o austro-ugarskom zrakoplovstvu.

 

Tehničke pojedinosti

Gdje? Kada dolazite u Graz autocestom, sa desne strane ćete ugledati aerodrom Graz (pista je otprilike paralelna sa autocestom). Muzej se nalazi na suprotnoj strani piste i to je najjužnija od svih većih građevina sa istočne strane piste. Točna lokacija je selo Forst (prvo selo južno od aerodromske zgrade), a, ako dolazite sa juga, izlaz sa autoputa je "Abfahrt Kalsdorf".
Ukoliko ste u Grazu i želite doći javnim prijevozom, koristite linije busa 630 (ide skroz) i 631 (ide do aerodromske zgrade, onda ima oko 1 km pješke na jug). To je još uvijek prva zona i karta košta samo 1,7 eura (to je korisno znati i ako se putuje sa Aerodroma Graz).

Kada? Radno vrijeme je zapravo jedina loša stvar u čitavoj priči. Muzej je otvoren od početka svibnja, do kraja listopada, isključivo nedjeljom i praznikom, od 10-18 h. To će vjerojatno odbiti 90% mogućih interesenata iz naših krajeva, budući da se sve aktivnosti vezane za Graz uvijek obavljaju u onim danima kada je moguć nekakav shoping. Idealno bi bilo doći u subotu ujutro, obaviti maketarsku kupovinu u obližnjem Seiersbergu, ženu ostaviti da u Seiersbergu satima razvlači odjeću, a to vrijeme provesti u muzeju. Ali, na žalost – ništa od toga. Seiersberg radi subotom, a muzej nedjeljom...

Pošto? Ulaznica je jeftina, simboličnih 3,5 eura (za studente je i jeftinija).

Dodatne informacije.

 

Preporuka

Muzej je mali, ali sladak i nema razloga da ga ne posjetite ukoliko se zateknete u njegovoj blizini, neke nedjelje u "toplom" periodu godine (npr. vraćate se sa službenog puta iz Njemačke..:-)). Ako ste fan spomenutih izložaka, možete se jedne nedjelje zaputiti u Graz i isključivo radi muzeja. Tko kaže da je dvadesetak zrakoplova manje vrijedno od 3 majice i 2 hlača u H&M-u... Nakon muzeja, popijte pivu u restaurantu na terasi glavne aerodromske zgrade. Uz lijep pogled i hladnu pivu, muzejski dojmovi će biti još dojmljiviji... (napomena: U Grazu su cijene ugostiteljskih usluga podjednake bez obzira na mjesto. I na Hauptplatzu i na Schlossbergu i u tom "gornjem" restaurantu aerodromske zgrade je velika točena oko 3 Eura, baš kao i u najšugavijoj prigradskoj krčmi. Zato uvijek izaberite najbolje mjesto...).

 

 

Damir Stanzer