Tamiya 1/48

Supermarine Spitfire Mk.Vb Trop


Ovo je moj Spitfire Mk.Vb Trop od Tamiye u 1/48. Maketa je napravljena "out of the box". Dodao sam jedino neke detalje u unutrašnjosti pilotske kabine, neke žice, vodove i pojaseve za pilota. Maketa je užitak za slaganje, svi dijelovi naliježu savršeno, pa stoga uopće nema potrebe za kitom.

 

Ovaj se zrakoplov, BR487, AN-V, u svim publikacijama titulira kao Mk.Vc, no on je baš Mk.Vb, znači da ima po jedan top 20 mm i dvije strojnice od 7,7 mm u svakome krilu. Ima velike "grbe" za topove koje su pomaknute natrag prema izlaznom rubu krila, a ne male "grbe", pomaknute više naprijed, prema napadnom rubu krila, kao na Mk.Vc. Postoji fotografija u boji BR487 u letu, gdje seto lijepo vidi i može provjeriti. Tako da unatoč kritikama da je Tamiya pogriješila, ne morate brinuti i možete raditi dotični zrakoplov BR487 ravno iz kutije.

Što se tiče boja, to su modificiran Tamiyin mix. Nemojte me pitati što sam sve miješao, jer i ja više ne znam. Meni su boje u redu, a isto tako možete koristiti i "čisti" Tamiyin mix i dobiti ćete odgovarajuće nijanse boja.

 

Dodatne fotografije:


Nikola Pentić