Sjećanje na.....

Davida Schwartza

(1850-1897)

Izumitelja prvoga metalnog upravljivog zračnog balona ili prvoga cepelina.

 

Rođen je 2. listopada 1850. u Keszthelyu na Balatonu, Mađarska. Sa navršenih trinaest godina sa majkom dolazi u Županju, gdje žive kod njegova starijeg brata, trgovca. U županji David završava obrtnu školu za trgovca i ubrzo postaje uspješan, u tom poslu, prodajom drvnog materijala. Uskoro počinje sa gradnjom svoje pilane i inovatorstvom unapređuje strojeve za preradu drveta. Inovatorskim radom otkriva svoju darovitost prema strojarstvu i i fizici

Svjestan nepotpunih i opasnih riješnja na balonima, želi napraviti upravljivu zračnu letjelicu. Na svoj prototip prvi od izumitelja ugrađuje benzinski motor.

U Zagrebu ne nailazi na razumijevanje pa odlazi u Njemačku, gdje s tvorničarom Karlom Bergom pronalazi novu aluminijsku leguru pod nazivom dural (Schwarzov aluminij). Prvi, naslužbeni let izveden je 1986., kada se brod podigao tek jedan metar. Službeni let zakazan je za 15. siječnja 1897. Dok se očekivao Schwarzov dolazak u Berlin, on u Beču umire od posljedica moždanog udara.

Njegova supruga prodaje patente grofu Zeppelinu čiji je društveni položaj pridonio da nesuđeni švarcoplan bude zabilježen u povijesti izuma kao cepelin.


Tehničke karakteristike Schwarzovog zračnog broda

dužina: 48 m
promjer: 14 m
volumen plina: 3700 m3
težina: 3565 kp
pogonski motor: Daimler 12 KS (8,8 kW)


Iz publikacije: DAVID SCHWARZ izumitelj upravljivog aluminijskog zračnog balona, autorice gđe. kustos Nede Staklarević, Tehnički muzej Zagreb
HRC se zahvaljuje gđi. kustos Nedi Staklarević na suradnji

Miljenko Frčko