III. Susret hrvatskih zrakoplovnih entuzijasta

Učilište HRZ "Rudolf Perešin"

 

 

Ovogodišnji Susret zrakoplovnih entuzijasta održan je 28.do 30. srpnja 2002. godine. I ove je godine domaćin susreta bilo Učilište HRZ " Rudolf Perišin". Tijekom Susreta entuzijasti su upoznati s organizacijom rada Učilišta HRZ, zračnom lukom "Zadar", te su imali prilike razgledati i fotografirati letjelice, družiti se sa pilotima, tehničarima i ostalim zrakoplovnim profesionalcima. Ujedno, bila je to prilika za međusobno bolje upoznavanje i dogovor o suradnji s ostalim zaljubljenicima u zrakoplovstvo.

Kao i proteklih susreta i ovaj put organizator se potrudio za bogati plan i program posjeta i okruglih stolova, koji su entuzijaste čekali samim dolaskom na aerodrom Zemunik.

U nedjelju, nakon ručka, mala složna zagrebačka ekipa, u sastavu: lider i vozač Zlatko B., suvozač, sukivac za sve loše i dobro na putu, autor ovog teksta Miljenko F. i novajlija u ekipi, glavni krivac za dobar dizajn ovogodišnjih akreditacija Tihomir B., krenula je put Zadra. Nakon sat vremena vožnje iza nas su ostale Zagrebačke ulice i Karlovac, grad na sedam rijeka. Prvo naše zastavljanje i kraći odmor bio je na Turnju, gdje smo spojili ugodno s korisnim.

 

Stotinjak minuta kasnije, još jedan kraći odmor. Kava, sok, posjet prostorijama gdje i kralj ide pješica, pa put ka Zadru.

 

Nakon samog dolaska i smještaja, u predvečernjim satima, čekao nas je okrugli stol na temu: "Moguće suradnje Vojnog muzeja i entuzijasta", koji je potrajao do kasnih noćnih sati.

 

Novi dan započeo je ranojutarnjom posjetom civilnog dijela aerodroma Zadar, sa fotkanjem polijetanja zrakoplova Croatia Airlines-a (ATR-42, A-319/320) i ostalih letjelica na stajanci.

 

Poslije doručka, ljubazni domaćini upoznali su nas sa organizacijom i radom Učilišta HRZ "Rudolf Perišin", a zatim smo se uputili na stajnaku u razgledavanje i snimanje letjelica.

 

Popodnevni sati započeli su posjetom Oklopnoj bojni 9. Gardijske brigade i upoznavanjem, …

 

… posjetom zračnoj luci Zadar i civilnoj pilotskoj školi INTER COCKPIT

 

Kasno popodne i večer bili su rezervirani za posjet Protupožarnoj postrobi CANADAIR-a …

 

…Okrugli stol na temu "Sudjelovanje zrakoplovnih entuzijasta u promidžbi za poziv vojnog pilota" …

 

… druženje uz "ribu s gradela", s kojim je završen ovaj naporni dan.

 

Zadnji dan...

Nakon doručka, bio je rezerviran za obilazak i upoznavanje sa pilotksom školom, gdje su nas ljubazni domaćini upoznali sa jednim radnim danom pilota, kratkim letnim programom. Još poneka fotka letjelice, zajednička fotka za uspomenu i do slijedećih susreta …

 

Ostale fotografije sa Susreta moći će se vidjeti, vremenski, u rubrici Okohodci. Isto tako, fotografije sa Susreta možete vidjeti u galerijama kolege Emila Požara.

Ovim se putem zahvaljujem ispred Maketarskog kluba "Slavoljub Penkala", maketarske sekcije Auto kluba "Varteks" i maketarskog webzina HRCappuccino, Učilištu HRZ " Rudolf Perišin" i kolegama iz Zadra na organizaciji i pozivu na III. Susret hrvatskih zrakoplovnih entuzijasta.

I na kraju, zahvaljujem se Bregar Tihomiru na fotkama u prilogu !

Miljenko Frčko