SPREMNIK ZRAKA


OPREZ! NEMOJTE POKUŠAVATI IZRADITI SLIČAN SPREMNIK UKOLIKO SE NE RAZUMIJETE U RAD S POSUDAMA POD TLAKOM. AUTOR I HRCappuccino NISU ODGOVORNI ZA MOGUĆE ŠTETE I OZLJEDE.

 

Više me maketara pitalo kako doći do jeftinog i pouzdanog izvora zraka za zračni kist. Nadam se da će ovaj članak odgovoriti na većinu njihovih pitanja.

Izvor zraka za zračni kist mora zadovoljiti slijedeće uvjete:

  • konstantni tlak zraka
  • konstantni protok zraka
  • postizanje željenog tlaka zraka

Rješenje koje je prikazano na slici razvio sam iz nužde i dobro me služi već godinama. Uz već spomenute zahtjeve, trebalo je zadovoljiti još jedan: tišinu. Naime, ja najčešće maketarim kasno navečer ili nedjeljom ujutro, a ne želim uznemiravati ukućane.

Spremnik zraka je volumena ca. 8 litara s TAM-ovog kamioneta, nabavljen na otpadu. Očišćen je od hrđe iznutra i izvana, te premazan temeljnom bojom za željezo, također iznutra i izvana. Ima tri otvora s navojem od 1/2" (inča, cola, tzv. cijevni navoj). Jedan otvor zatvoren je odgovarajućim čepom (nabavljivo u svakoj trgovini s željezom tj. opremom za grijanje i vodovodne instalacije i sl.), prije uvijanja čepa navoj je omotan teflonskom trakom za brtvljenje. Drugi otvor zatvoren je posebno tokarenim adapterom, tj. čepom s urezanim 1/4" navojem u koji je umetnut odgovarajući manometar, koji pokazuje tlak zraka u boci. Svi navoji dodatno su zabrtvljeni teflonskom trakom, te zalijani trenutnim cijanoakrilatnim ljepilom (tzv. cianofix).

Srednji otvor je pomoću odgovarajućih prilagodnika i T-razdjelnika pretvoren u ulazno-izlazni otvor.

Lijevo možete vidjeti ulazni ventil - 1/2" za plinske instalacije, na čijem je kraju čep s nalemljenim ventilom automobilske gume. On omogućuje da se spremnik puni nožnom pumpom za automobilske gume , kompresorima sa automobilske gume i sl. Ja koristim preuređeni kompresor od zamrzivača, no to je već tema drugog članka. Nakon što se spremnik napuni na cca 6-8 bara, isključi se kompresor i zatvara ulazni ventil. T-nastavak također služi i kao drška za nošenje. Daljnji rad odvija se u potpunoj tišini, bez uznemiravanja ukućana. Spremnik možete napuniti i par dana ranije, no nije preporučljivo duže držati zrak u posudi radi moguće kondenzacije vlage i hrđanja.

Desno se nalazi par produžnih elemenata i redukcijski ventil. On predstavlja najvažniji, najskuplji i najteže nabavljivi dio. Omogućuje preciznu regulaciju izlaznog tlaka, koju možete prilagoditi po potrebi, ovisno o tipu vašeg zračnog kista, boje i finoće rada koji želite izvršiti zračnim kistom. Obično košta od 200-450 kuna, a može se nabaviti u trgovinama s pneumatskom opremom (u Varaždinu čak i Baumax) ili od poznanika koji rade u industriji. Manometar na njemu pokazuje izlazni tlak zraka koji se podešava zakretanjem crnog plastičnog valjka na vrhu ventila. Model na slici posjeduje i filtar za izdvajanje tekućina iz zraka (kondenzirana vlaga, ulje iz kompresora). Na izlaznom kraju prilagodnikom s 1/2" na 1/4" spojeno je crijevo zračnog kista (Aztek Contempo).

Ovakav spremnik omugućuje mi tih i ugodan rad s jednom ili dvije boje na maketi zrakoplova u mjerilu 1:48, ovisno o korištenom tlaku zraka, što opet ovisi o tipu i gustoći boje, te primjeni tj. da li se vuku precizne linije ili se boja veća površina.


Za HRCappuccino,

Vedran Kalamiza