P-61 LADY OF THE DARK

 

1:72 Scale No. 5017 D


Po mišljenju pisca ovih redaka, P-61 Black Widow (uz He-219) je jedan od najboljih noćnih lovaca drugog svjetskog rata.

Sam rad na projektu zrakoplova, započet je krajem 1940. godine. Prvi prototip zrakoplova (XP-61), ugledao je svijetlo dana u svibnju 1942. godine. Prvi zrakoplov P-61 A izlazi iz tvornice Northrop u listopadu 1943. godine. P-61A na ratištu (pacifičkom, evropskom) pojavljuju se u prvoj četvrtini 1944. godine. Dok prvi zrakoplovi P-61 verzije B , pojavljuje se sredinom 1944. godine, a na ratištu krajem ljeta iste godine. Do kraja rata obje verzije ostaju u operativnoj upotrebi, a pred kraj rata u srpnju mjesecu 1945. godine pojavljuje se i verzija C.

Razlika između verzija zrakoplova A, B, C je u ugrađenim motorima (verzijama) Pratt & Whitney R-2800 (P-61 A P&W R-2800 10 / 65, P-61 B P&W R-2800 - 65, P-61 C P&W R-2800 - 77), dužini zrakoplova, poklopcima stajnog trapa, radaru, zračnim kočnicama (verzija C) … vidi u nastavku teksta …

Krajem rata USAAF potražuje zrakoplov velikog radijusa za pratnju novih bombardera B-29 sve do Moskve. Firma Northrop predlaže zrakoplov koji je izrađen na bazi P - 61 zrakoplova, oznake XP-61 E. Na raspisanom natječaju pobjeđuje firma North American sa zrakoplovom F-82 Twin Mustang. XP-61 E ipak nastavlja svoj život, ovoga puta kao, projekt foto-izviđača sa velikim radijusom kretanja, pod oznakom XF-15. Prvih 27 zrakoplova, foto-izviđača sa velikim radijusom kretanja, F-15 A Reporter dolazi u bazu Johnson u Japanu, gdje ostaju u službi, sve do kraja 60-tih godina, do pojave prvih mlaznih izviđačkih zrakoplova. Nakon toga preostali zrakoplovi su prenamjenjeni u protupožarne zrakoplove od kojih, su se neki održali u službi do kraja osamdesetih godina (!?).


P - 61 A-1/A-5 P - 61 A-10 P - 61 B

Raspon (m) 20,12 20,12 20,12
Dužina (m) 14,90 14,90 15,11
Brzina (km/h) 594 570 594
Plafon leta (m) 10 250 10 360 10 100
Dolet (km) 1 850 1 940 1 625

Razlike između verzija A i B

- Pilotska kabina (cockpit) : u opremi (kontrolna ploča, lijeva i desna strana instrumenti)

- Dužina zrakoplova : A (14 900 mm), B (15 110 mm )

- Prozirni nos (poklopac radara, plexiglass) kod ranije A verzije , kasnije A verzije nos u boji zrakoplova; B verzija duži zatamnjeni (metal ili plexiglass), u boji zrakoplova.

- Prednja noga stajnog trapa : kod A verzije nema reflektor, B ima

- Razlika ranih i kasnih A verzija zrakoplova : u kupoli (na gornjem dijelu) trupa, neki ih zrakoplovi nemaju (kasnije A verzije).

- Neke A verzije zrakoplova imale su ADF antene na zadnjem (gornjem) dijelu trupa, dok kod B verzije ta antena se nalazi na drugoj polovici desnog dijela trupa (motora), gledajući zrakoplov od nosa.

- Poklopci stajnog trapa na dijelovima trupa kod A verzije su jednodjelni, kod B verzije su dvodijelni.

- Kod nekih B verzija zrakoplova felge na kotačima (unutarnji dio felgi, uz nogu stajnog trapa) je pun ?!

- Kod nekih B verzija zrakoplova ne postoji trim tab kod elerona


Maketa:

Maketa ima osamdesetak dijelova, pregledno raspoređenih u sedam okvira (grana), od kojih jedan proziran ( poklopac pilotske kabine i operatora, podkrilni reflektori) , jedan sa foto-jetkanim dijelovima (antena radara i radio uređaja). Ostali dijelovi izliveni su u svijetlo sivoj plastici (pomalo hrapavoj), standardnoj za Dragon-ove makete. Uputa za sastavljanje pregledna. Dekali su dati za slijedeće zrakoplove:

"Lady In The Dark" 548th , NFS, Shima 1945.

"Little Audrey" 422nd , NFS, France 1945.


Film dekala malo predebeo (slično Fujimijevim i ranijim Hasegawinim dekalima, koje dobijete sa meketom).

Dimenzije makete trebale bi biti:

dužina zrakoplova: 206,9 mm (14 900 mm)
raspon krila: 279,5 mm (20 120 mm)
visina aviona: 63,0 mm (4 536 mm)

Na samu izradu dijelova makete aviona, nema zamjerki. Fino urezane linije, solidno detaljirana unutrašnjost pilotske kabine, unutrašnjost stajnog trapa, motora. Kod sastavljanja makete, neki dijelovi ne prianjaju jedan uz drugog, potrebno je kitanje, dorađivanje nekih dijelova. To je već postao standard kod ovog proizvođača (što se tiče maketa u mjerilu 1/72).

Uzmete li u ruke literaturu o ovom zrakoplovu, nacrte u odgovarajućem mjerilu (1/72), doći ćete do ovih saznanja :

- Dužina pilotske kabine kraća za 1 mm

- Interijer pilotske kabine postoji (segmentan). Bočne stranice (lijeva i desna) interijera pilotske kabine su nedefinirane (dali za verziju A ili B). sjedišta u pilotskoj kabini pojednostavljena. Preporuka : dorada (samogradnja + jetkovina EDUARD) ili cockpit resin AIRES

- Trup, prednji dio kraći za 6 mm. Trebalo bi između nosa (dio br. C34) i prednjeg dijela trupa ubaciti prsten širine 6 mm, time da se unutrašnjost prednjeg kotača stajnog trapa produži za 3,5 mm, poklopce st. trapa za 3,5 mm, kao i prednji kotač st. trapa pomaknuti naprijed za istu dužinu (3,5 mm).

- Na prednji kotač st. trapa dodati reflektor.

- Bočni dijelovi trupa (gondole motora i vertikalni stabilizator) duži za 3 mm. Kod
zadnjeg vertikalnog panela (prije vertikalnog stabilizatora), dio trupa skratiti za 3 mm.

- Vertikalni stabilizator napadna ivica ima preoštri kut za 1 mm.

- Krila dimenzijski točna. Potrebno ih dogravirati (fale neki paneli sa obje strane, gore-dole).

- Horizontalni stabilizator potrebno dogravirati.

Kada sredite ove sitnice na maketi i odlučite se, da vaša maketa predstavlja avion "LADY OF THE DARK" iz 548th NFS (Shima, kolovoz 1945.), onda znajte i ovo (ako ne znate). DRAGON tvrdi u svojoj shemi bojanja, za "LADY OF THE DARK", da svi dijelovi zrakoplova su (sjajno) crni. Vjerojatno po fotografiji i crtežu, koji su objavljeni u Squadron-u(P-61 Black Widow in action, Squadron/signal publication No.106, str.33 i crtež na duplerici). No, u Osprey-u se pojavljuje fotografija istog aviona (P-6 Black Widow units of WW II, Osprey Combat Aircraft No. 8, str.64 i crtež str. 44), ali …

Zajedničko ovim fotografijama je to, da su fotografirane u isto vremensko doba (po sjeni zrakoplova podne, sjena je okomita) i fotografirane su iz približno istog kuta. Ali ne istog dana (vjerojatno) i ne istog vremenskog uvjeta (nebo nešto oblačnije). Po fotografiji iz Osprey-a vidi se, da su neki dijelovi zrakoplova druge boje, nešto svjetlije (crvene). Spineri, "škrge" oplate motora. Problem je i u boji odječe, koju je dama nosila. Da li je damina košuljica crvene ili pak plave boje ?! Pogodite sami.

Možda je bolje i jednostavnije, odlučiti se da vaša maketa predstavlja avion "Little Audrey" iz 422nd NFS (France, 1945.). Tu obje izdavačke kuće (Squadron, Osprey) tvrde, da je zrakoplov bio jednobojan, što se iz priloženih fotografija koje su objavljene u ovim publikacijama i vidi ((P-61 Black Widow in action, Squadron/signal publication No.106, str.31i P-6 Black Widow units of WW II, Osprey Combat Aircraft No. 8, str.15 ). No, problem je u crtežu (art-u). Squadron je uvjeren (crtež na duplerici), da haljinica "Little Audrey" je svijetle boje, dok Osprey tvrdi (crtež na str. 41 i Nose Art na str. 35), da je haljinica crvene boje.

I što sada ?

Možda uložiti par novčića i kupiti nove dakle (na rasprodaji ) Super Scale International 72-099 P-61 A/B Black Widow (7 a/c). Ili sačekati novu maketu ?! Možda se odgovor kakva je ovo maketa krije, već na samoj Dragon - ovoj kutiji ?! Da li je riječ o P - 61 B "Lady Of The Dark" ili o "Lady In The Dark" ?! Pogledajte sami.

Ocjena:

( Uložiti puno rada )

Za recenziju korištena literatura:

- OSPREY COMBAT AIRCRAFT No. 8 P-61 BLACK WIDOW UNITS OF WORLD WAR 2 Warren Thompson

- Squadron Signal Publication Aircraft Number 106 P-61 Black Widow in action

- MBI NORTHROP P - 61 BLACK WIDOW Miroslav Balaus

- HPM 11/92

- REPLIC (fotokopija recenzije P - 61 A Black Widow) No. 37 (!?)


Miljenko Frčko