TWOBOBS Aviation Graphics

48-028

F/A-18C VFA-87 Ultimate Warriors

 

 

Ovo je jedan od mnogobrojnih Twobobs dekal setova za F/A-18C, koji su u zadnje dvije godine ugodno iznenadili nas maketare. Riječ je o jednom od tzv. „Enduring Freedom“ setova za VFA-87 Ultimate Warriors iz sastava CVW-8 sa nosača zrakoplova USS Enterprise.

U setu su dekali za tri zrakoplova i stensili za njih dva. Prvi zrakoplov je VFA-87 CAG sa lijepim crno-žutim eskadrilskim oznakama u obliku glave Indijanca sa ratničkim bojama na licu i žuto-crvenim perima na glavi, te natpisom War Party. Drugi i treći zrakoplov su tipični predstavnici mnogobrojne F/A-18 Low-visibility populacije sa svim oznakama u nijansama sive boje. Sva tri zrakoplova su u standardnoj TPS ( Tactical Paint Scheme ) shemi bojenja i na trupu ispod kabine imaju oznake bombaških misija nad Afganistanom.

Ukoliko se još niste susreli sa TwoBobs dekalima, ja ću vas sad probati uvjeriti da to učinite.

Decali su izuzetno tanki, u savršenom registru, oštri su i vjernih boja, a okolni prozirni film je minimalan.
Kao primjer točnosti, dekali koji predstavljaju signalno-reflektivne trake na nosu, trupu i repovima Horneta, su blijedo zelenkaste boje kakvi su i u stvarnosti. Vidio sam mnogobrojne setove dekala, bilo komercijalne, bilo iz kita, koji su jednostavno bili žute ili čak narančaste boje, što je naravno netočno. Set je jednostavno predivan i slike koje prate ovu recenziju, ne mogu to ni približno dočarati.

Instrukcije su pak priča za sebe i bolje nećete nigdje naći. Potpuno su u boji, sa izvrsnim profilima na kojima je odlično prikazana shema bojenja i sa fotografijama pravih zrakoplova, koji su predmet seta.

Kao dodatak dobijemo još list u boji sa popisom maketarskih dodataka i naoružanja u mjerilu 1/48 za F/A-18, koji se trenutno mogu naći na tržištu kao i dijagram sa rasporedom naoružanja koje su Horneti nosili u operaciji „Enduring Freedom“.

TwoBobs se hvale i ponose vrhunskim istraživanjem predmeta svojih dekal setova. I s pravom, kažem ja.
Nakon svega nabrojanog, red je i da zaključim:

Bolji i potpuniji set dekala za F/A-18 nećete naći i ako želite samo najbolje, onda je to ovaj set ili jedan od njegove braće.

Znači, apsolutna preporuka, posebno sad jer je u tijeku rasprodaja pojedinih setova dekala iz ponude TwoBobsa na njihovom sajtu.


Posebna zahvala kolegi Tomislavu Bošnjakoviću na recenziranom primjerku !

Nikola Pentić