Aggressor Eagles

 

Afterburner Decals

AD 72-001

1/72

 

Ima li što ljepše nego prekrasan zrakoplov obojiti u neuobičajenu shemu, koja je još k tome rijetka i sama po sebi prekrasna? E, pa procijenite i sami!

Afterburner Decals se pobrinuo za to da F-15C/D možemo odjenuti u Aggressor ruho 65, Aggressor Squadrona Nellis AFB-a, te je u svom setu dao naljepnice ne za jedan zrakoplov, već za cijela četiri i to jednog u pustinjskoj shemi i tri u Flanker shemi:

- F-15C 80-0010 - Flanker shema
- F-15C 80-0018 - Flanker shema
- F-15D 80-0058 - Flanker shema
- F-15C 82-0028 - Desert shema

Naljepnice tiska Microscale Industries, što garantira kvalitetan otisak i film sa kojim se bez imalo straha mogu koristiti Microscale i Superscale proizvodi za pomoć kod lijepljenja naljepnica (Sol i Set otopine). Naljepnice su precizno otisnute na tankom, čistom i prozirnom filmu, kojeg ima u minimalnom suvišku. Boje su otisnute jasno i u ispravnom registru. Grbovi su višedijelni, kako bi se izbjegli eventualni problemi sa centriranjem kod tiska. Nacionalnih oznaka, grbova, stencila i svih ostalih oznaka ima dovoljno za sva četiri zrakoplova, tako da se ne morate bojati ako vam se koji stencil ošteti ili izgubi.

Upute za bojanje su dane u četiri projekcije za Flanker shemu i tri za Desert shemu, sa posebnim uputama za bojanje unutrašnjih strana repova i za rezervoare za obje sheme. Sheme postavljanja naljepnica su dane posebno za svaki zrakoplov s boka (samo za po jednu stranu), te zajednički za generalni raspored dekala na kojoj je i navedena konfiguracija podvjesnog tereta (ovdje). Boje su označene FS kodovima, te su navedeni i ekvivalenti od Model Mastera, Xtracolora, Lifecolora i Gunze, ovisno o dostupnosti nijansi kod navedenih proizvođača.

Isti takav set je dostupan i u mjerilu 1/48 (AD 48-007).

 

Ove naljepnice su nešto što me je doslovce natjeralo da kupim maketu F-15C, bez obzira na beskrajnu hrpu kutija koja se kroz godine nagomilala u ormarima, a i ozbiljno razmišljam o nabavci F-15D. Što reći? Vrlo atraktivan i zarazan set... Čista petica!!!

Ocjena:

 

Tomislav Martan