AZUR POTEZ 452 1/72 

 

 

Azurov Potez 452 pojavio se kao novost na tržištu u 6. mjesecu ove godine. To je dvanaesta po redu maketa ovog francusko/ češkog proizvođača. Dizajn i koncepcija makete je francuska, a izrada kalupa i proizvodnja je češka. U katalogu tvrtke Azur zato prevladavaju makete rijetkih, manje poznatih zrakoplova Francuskog mornaričkog  i kopnenog zrakoplovstva. Još kad bi sve to radili u 1/48, svijet bi bio savršen, ali i ovako imamo lijepu i rastuću kolekciju zanimljivih francuskih zrakoplova po vrlo povoljnim cijenama. 

Povijest:

Francuska Mornarica naručila je Poteza 452 1935. godine. Služio je kao dvosjedni osmatrački i patrolni zrakoplov na raznim brodovima. 1936. godine nekoliko Poteza 452 odletjelo je u Barcelonu na ispitivanja od strane Španjolske Mornarice. Španjolska je vlada otkupila dozvolu za licencnu proizvodnju, ali proizvodnja nije startala zbog početka Građanskog rata. U Francuskoj su Potezi bili stacionirani na slijedećim brodovima : bojnom brodu “ Lorraine “, krstaricama “La Galissoniere”i “ La Motte-Picquet”, te na nekoliko manjih brodova “ Admiral Charner”,”Bougainville”,”D Iberville” i “ La Grandiere”. Poslije okupacije 1940. Godine određeni broj Poteza sudjelovao je u borbama na Dalekom istoku protiv Tajlanda. Potez 452 ostao je u službi do 1944. godine. Pokretao ga je motor Hispano-Suiza 9 QD od 350 KS, maksimalna brzina bila je 222 km/h, a naoružanje se sastojalo od jedne strojnice 7,5 mm . 

Maketa:

Maketa Poteza 452 dolazi u kutiji sa izvanrednim crtežom, što inače odlikuje sve Azurove makete.  U kutiji se nalaze dva stabla sa dijelovima u svijetlo-sivoj plastici, par pretkrilaca od resina, jedna vacuuform pločica sa dva vjetrobrana, plahta sa naljepnicama,te nezaobilazna sastavnica. 

O dimenziskoj točnosti ne mogu ništa reći, jer ne posjedujem nikakvu referentnu dokumentaciju tj. crteže u mjerilu. Prema jedinoj fotografiji Poteza 452 koju imam, maketa izgleda vrlo dobro. 

Panelne linije i detalji su fino ugravirani sa nešto suvišne plastike. 

Kokpit je bazičan, sa podom, dva sjedišta, palicom i pedalama za pilota, te sa prednjom pilotskom instrumentnom pločom i zadnjom pločom sa radijom za strijelca. Nema nikakvih detalja na bočnim stranicama kokpita. Instrumentna ploča je odlična sa upuštenim i izbočenim detaljima za instrumente. Ova maketa nažalost nema metalnih dijelova kao ostale Azurove makete, što bi znatno pridonijelo detaljiranosti kokpita. Kormilo pravca dano je kao posebni dio, a trup se sastoji od standardne dvije polovice kao i krilo. Krilni plovci se također spajaju od dviju polovica. Inače, maketa nema lokacijskih utora, što je normalno za tzv. Limited edition ili Short run makete. Potez 452 je imao izuzetno kompliciran sustav upornica krila, što je Azur vješto reproducirao, ali biti će potrebno puno strpljenja i vještine da se one pravilno spoje. U tome će možda pomoći i šablona koju Azur daje, koja se provizorno stavlja između krila i trupa, da bi se pravilno pozicioniralo krilo i upornice u odnosu na trup. Propeler zadovoljava, dok se za strojnicu to ne može reći i najbolje je izraditi novu prema crtežu na kutiji. Prednji dio gondole motora sastoji se od dvije polovice u koji se umeće motor, odnosno prednji vidljivi dio motora. Motor je također zadovoljavajući, ali ako ga netko želi zamijeniti boljim, morat će koristiti nekakav drugi cilindrični motor sa 9 cilindara, sličnog promjera, jer nitko od proizvođača dodatnih dijelova ne radi Hispano-Suizu 9 QD u mjerilu 1/72. Pretkrilca su poseban dio od resina i odlična su, kao i prednji i zadnji vjetrobran koji su od prozirne vakuuform plastike. 

Naljepnice su možda najljepši dio makete. Štampao ih je talijanski Cartograf i izuzetno su tanke, točnih boja i u savršenom registru. Azur daje izbor od tri zrakoplova i to : Potez broj 2, Francuskog mornaričkog zrakoplovstva sa bojnog broda “Lorraine “1936., Potez broj 3, Vichy zrakoplovstva iz Port Lyauteya 1942. i Potez broj 14 iz meni nepoznate postrojbe, Ream 1940. Potez 452 bio je obojen u Light blue gray ( najbliže FS 36375 ) na svim površinama, osim donjeg dijela trupa, odnosno gaza, koji je bio matt crni. Sastavnica je vrlo pregledna, sa prikazom rasklopa dijelova , uputstvom za sklapanje u 9 koraka, te sa tri prikaza bojenja i označavanja. 

  

 

Zaključak:

Ovo je vrlo lijepa maketa Poteza 452 , koja traži malo truda, ali koja se da složiti u odličnu mini repliku tog izuzetno privlačnog i neobičnog zrakoplova, pa je zato preporučam svima. Cijena makete je 16 AUS $ preko NKR Models, što iznosi oko 80 KN sa poštarinom. 


Nikola Pentić