Airfix

BAC Aerospatiale Concorde

1:72 Scale No. 09005/11050

 

Kao što je i pravi Concorde plod anglo-francuske suradnje, tako je i ova maketa zajednički proizvod engleske tvrtke Airfix i francuske tvrtke Heller. U vrijeme izlaska ove makete su obje tvrtke bile pod zajedničkim krovom. Dakako, razlika je samo u naljepnicama i kutiji : Airfix dalje naljepnice za British Airways, a Heller za Air France. Kako su mi obje makete na raspolaganju, njihovom usporedbom sam došao do zaključka da drugih razlika nema. K tome, oba proizvođača svoje makete prodaju pod dva različita broja :

- Airfix 11050 je Concorde sa naljepnicama za British Airways i dodacima (12 boja, 2 kista, tuba Clearfix-a i tuba običnog ljepila, te mala knjižica o povijesti Concorde-a sa crno-bijelim fotografijama).
- Airfix 09005 je Concorde sa naljepnicama za British Airways bez dodataka.
- Heller 52903 je Concorde sa naljepnicama za Air France i istim dodacima kao i kod Airfix-a.
- Heller 80469 je Concorde sa naljepnicama za Air France i bez dodataka.


Ovdje je opisana maketa Airfix 09005 uz par riječi vezanih za maketu 11050 i Heller-ove Concorde. Ponavljam, radi se o istim maketama te nema potrebe dvaput pisati isti tekst.

 

Airfix No. 09005

Upute:

Upute su dane na A4 papiru bijele boje standardne gramaže (oko 80 gr/m2). Radi se jednobojnom tisku na 36 stranica. Međutim, na uputama je označeno da se radi o uputama za maketu pod brojem 11050, tako da možete uvidjeti što vam nedostaje u kutiji. Na naslovoj stranici vas dočekuje crno-bijeli crtež sa kutije, skeniran u niskoj rezoluciji (jadno!). Zatim slijedi kratka povijest zrakoplova na pet jezika (ENG, FRA, NJE, ŠPA, ŠVE) i pet također malih crno-bijelih fotografija Concorda. Iduće četiri stranice je legenda dijelova (ali bez metalnih dijelova koji nedostaju), a na osmoj stranici je nekoliko općenitih savjeta za sklapanje makete (ovaj puta na 12 jezika), popraćenih crno-bijelim fotografijama. Ispod njih se nalazi sastavnica sa bojama koje preporuča Airfix. Dominantni dio zauzimaju upute o sklapanju samog zrakoplova (crteži) u otprilike 40 koraka, zavisno od toga, koje opcije odaberete. Zadnje tri stranice su rezervirane za sheme bojanja Concorda koje je koristila tvrtka British Airways.

Opcije:

Postavljanje makete na priloženo postolje. Za sklapanje postolja nedostaje mali samorezni vijak, ali zato s pozitivne strane, postolje ima kuglicu, koja vam poput ležaja, vam omogućuje da postavite zrakoplov u gotovo bilo koji željeni položaj (u sve tri ravnine). Mali savjet: kuglicu zalijepiti za maketu (da maketa ne ispadne kad je na postolju), a prema potrebi (transport makete) rastavljati samo vijčani spoj. Tako se može odvojiti maketa od postolja. Možda čak i samorezni vijak uopće ne stavljati – umjesto njega modificirati postolje tako da se uzme vijak i odgovarajuća matica sa metričkim navojem. Maticu zalijepiti za dio ‘B’ (lijeva polovica postolja), a desna se onda može rastavljati i nadalje pomoću vijka.

Postavljanje makete na podlogu sa izvučenim podvozjem. I dok je stajna noga prednjeg podvozja od pune plastike, stajne noge glavnog podvozja su šuplje. Naime, Airfix je za maketu br. 11050 predvidio da se noge ojačaju šipkama pod oznakom ‘H’, koje u maketi 09005 nisu priložene. Metalne šipke bi trebale biti otprilike slijedećih dimenzija: duljina 41 mm, promjer 1,5 mm. Airfix je čak predvidio i četvrti, pomoćni repni kotač, koji se koristi za faze leta pri polijetanju i slijetanju. U uputama nije naznačeno da li je potreban uteg u nosu.

Postavljanje makete tako da visi na nitima. Za ovu opciju je Airfix u uputama jasno naznačio gdje je potrebno napraviti rupe za niti, kao i njihovu duljinu, no teško je reći kako bi zrakoplov u konačnici stajao – da li potpuno horizontalno ili u propinjanju. U svakom slučaju je označavanje rupa za pohvalu.

Od ostalih tu je standardna opcija izvučenog ili uvučenog podvozja te mehanizam spuštanja nosa i vizira (aerodinamične obloge). Ovaj mehanizam je jedna od slabijih točaka makete: lako je lomljiv i hod elemenata je loše određen tako da mehanizam “zapinje”. Pomični nos ima za posljedicu smanjenu točnost: vizir je predugačak za trećinu (barem 12 mm). Preporučeno je odabrati jedan, fiksni položaj nosa i skratiti vizir sukladno tomu.

 

Dijelovi:

Iako i na samoj kutiji piše da maketa ima 90 dijelova, nije mi jasno otkuda taj broj. Naime, brojem označenih dijelova ima 109, dok ih ukupno ima 159 ! K tomu, još i nedostaju dvije metalne šipke i samorezni vijak. Zanimljivo da nedostaju samo metalni dijelovi, koji se srećom mogu nadoknaditi. Vjerujem da je to samo slučaj sa mojim primjerkom makete, a ne opća “pojava”. Dijelovi su raspoređeni na 8 bijelih, 3 crne, te na jednu srebrnu i prozirnu granu, a i gume imaju svoju ‘gumenu’ granu.

Nakon postolja i opcija za prezentaciju, prema uputama slijede usisnici i motor. Usisnici imaju rampu (zasun) za stvaranje kosih udarnih valova, ali se rampa može postaviti samo u gornjem položaju. Cijelom duljinom su usisnici četvrtastog poprečnog presjeka, no na pravom Concorde-u dolazi do transformacije iz četvrtastog u kružni poprečni presjek. Motor je predstavljen prvim stupnjem kompresora i izlaznom mlaznicom. Latice za reverzibilni potisak se također mogu postaviti samo u fiksni, gornji položaj.

 

U pilotskoj kabini dobivate tri sjedala i pilotske palice te instrumentalne ploče za pilote i navigatora, koje su dane kao naljepnice. Figure pilota nema.

 

Podvozje je vrlo detaljno, ali ima manjih usahlina. O šipkama i gumama smo već nešto rekli. Kućište prednjeg podvozja treba pomaknuti prema naprijed za 13 mm.

 

Trup je podijeljen u tri sekcije: pilotsku, putničku kabinu i repni konus. Preporučljivo je spojiti zasebno lijevu i desnu polovicu cijelog trupa na ravnoj podlozi, a zatim ih spojiti međusobno. Ako sastavljate trup kako je predviđeno u uputama, dakle zasebno kokpit, zatim putničku kabinu i zasebno rep, kada ih budete međusobno spajali, javit će vam se “stepenice” na spoju. S unutarnje strane trupa su predviđene pregrade radi ojačanja. Tako nema straha da će se trup stisnuti kao spužva kada primite maketu. Kod većih mjerila uobičajeno je da nema unutrašnjosti putničke kabine, ali je nema niti ovdje. A ne bi se ni vidjela jer su prozori na Concorde-u jako mali.

 

Prozori na trupu nisu dani kao zaseban dio, već je predviđeno da maketar uz pomoć malih prozirnih čačkalica (oznaka ‘G’) i Clearfix-a popune za to predviđene rupe na trupu. Otvori za prozore su preveliki: umjesto 1,4 x 2,3 mm oni su 2 x 3 mm.

Treba obratiti pozornost i na broj “prozora”:

Broj prozora

PL

PD

SL

SD

British Airways

18

18

26

26

Air France

19

17

29

29

Maketa

19

17

29

29


Legenda:

PL = prednja lijeva sekcija putničke kabine
PD = prednja desna sekcija putničke kabine
SL = stražnja lijeva sekcija putničke kabine
SD = stražnja desna sekcija putničke kabine

 

Dakle, maketa ima prozore prema francuskim Concorde-ima, a za britanske vrijedi slijedeći postupak. Na lijevoj polovici pokitati zadnji prozor u prednjoj sekciji i prva tri u stražnjoj sekciji. Na desnoj polovici napraviti još jedan prozor iza zadnjega u prednjoj sekciji (ispred vratiju na polovici trupa) i opet popuniti prva tri iza vratiju, na stražnjoj sekciji putničke kabine. Ovo nije navedeno u uputstvima !

Poprečni presjek putničke kabine Concorde-a u stvarnosti nije čisto ovalnog presjeka, već je upravo u visini prozora ravan, kao što se i vidi na fotografijama. Moguća su dva rješenja: izrezati trup u ravnini prozora van i umjesto njega staviti ravni komad prozirne folije ili plastike. Maskirati prozore i obojati. Drugo rješenje koje zahtijeva manje truda je odabrati najstariju shemu bojanja British Airwaysa (iz 1976.) koja ima tamno plavu prugu točno preko prozora, pa se ovaj nedostatak onda toliko ne primijeti. Prema fotografijama većina Concorde-a (i francuskih i britanskih) ima veliku antenu na leđima (br. 110) samo na lijevoj strani, kako je i predviđeno u uputama, no neki izvori na internetu pišu da i neki zrakoplovi ju imaju i na desnoj strani. Smatram da je to najvjerojatnije samo kod prototipova ili predserijskih Concorde-a.

Krila su zakrivljena pri vrhu, što je u redu. Zakrilca i krilca su zasebni dijelovi, ali je predviđeno da se postave neotklonjena (u nultom položaju). Krila su šuplja, ali nisu predviđena nikakva ojačanja za njih.

Što se tiče točnosti, duljina gotove makete iznosi 86,1 cm (sa podignutim nosom i antenom na vrhu nosa) što je unutar nekoliko milimetara. Raspon iznosi 36,5 cm (sa krilcima), što je 10 mm previše, ali se maketa može ostaviti i takva, kakva jest, jer se taj višak gotovo i ne primijeti.

Maketa zahtijeva puno kitanja, ne samo zbog grešaka pri izradi, već i zbog veličine. Dijelovi makete imaju urezane linije panela, ali se linije loše preklapaju duž spoja dviju polovica, a na mjestima su nejednolike dubine.

Boje:

Ovo je popis boja tvrtke Humbrol koje preporuča Airfix (boje nisu priložene):

11 Srebrna
15 Ponoćno plava
19 Jarko crvena
22 Bijela, sjajna
25 Plava, mat
53 Metal siva
56 Aluminijska
81 Svjetložuta, mat
85 Ugljen crna, polusjajna
89 Srednje plava, mat
93 Boja pijeska, mat
127 Američka siva, nijansa sjene, polusjajna

Naljepnice:

Kao što je već rečeno, Airfix daje naljepnice za British Airways, za njegovih osam Concorde-a (registracije G-BOAA do G-BOAG) i to u tri sheme bojanja za pojedino razdoblje:

1976.-1984. Od pilotske kabine duž cijelog trupa do kraja repa se nalazi tamnoplava traka u ravnini prozora. Na trupu, ispred krila, nalazi se natpis “British airways”. Gornja polovica vertikalca je obojana u crveno, a na donjoj je motiv sa britanske zastave “Union Jack”. Na gornjaci desnog i donjaci lijevog krila se nalaze registracija zrakoplova. Registracije su i na repnom konusu trupa.

1985.-1997. Tamnoplava traka je zamijenjena crvenom crtom, koja je sada pomaknuta ispod prozora. Natpis na trupu je sada napisan velikim štampanim slovima “BRITISH AIRWAYS”. Gornja polovica vertikalca je obojana u tamnoplavo i dodana je britanska kruna u srebrnoj boji sa natpisom “TO FLY TO SERVE”, a motiv sa zastave ispod, je nešto uži. Registracije sa gornjake krila su uklonjene.

1998.-2003. Ova shema ima i svoje ime - “Utopia”. Crvena crta je zamijenjena malom lepršavom “vezicom” crvene i plave boje, smještenom oko prednjih vratiju. Vertikalac je u ovoj varijanti dominantno bijele boje sa dvije crvene i jednom tamnoplavom trakom nedefiniranog oblika, tako da se može reći da isto lepršaju na vjetru. Opet se radi o motivu sa britanske zastave. Sve tri trake blijede duž izlaznog ruba vertikalca: gornja crvena najmanje, tamnoplava u sredini nešto više, a donja crvena najviše. Za ovu shemu je Airfix napravio dvije greške:

1. Nijedna traka na vertikalcu ne blijedi (trake su jednoliko obojane).

2. Dok je kod prethodne dvije sheme vertikalac uniformo obojan za sve zrakoplove, kod ove sheme svaki Concorde ima zaseban oblik traka na vertikalcu, kako na lijevoj, tako i na desnoj polovici vertikalnog repa. Ja sam pokušao, na osnovi raspoloživih fotografija, približno odrediti te oblike, a rezultat vidite na priloženim slikama. Ako se i odlučite za ovu shemu bojanja moj savjet je ne koristiti priložene naljepnice za vertikalac (ni one sa manjeg lista), već maskirati i obojati vertikalac prema slici. Priložene naljepnice bi mogle odgovarati zrakoplovu G-BOAB na lijevoj strani, i G-BOAE na desnoj.

 

Osim toga, dočekat će vas i hrpa stencila i sve to na jednom papiru veličine 34,4 x 47,1 cm (veći od A3 formata !). Usto ćete dobiti još jedan list veličine 11,8 x 17,3 cm samo za “Utopia” shemu jer je na većem listu krivo tiskana plava boja na “vezicama”. Drugih poboljšanja na manjem listu nema. Isto tako, na velikim naljepnicama variraju nijanse boje, što je tipično za Airfix.

 

 

Airfix No. 09005

Druga Airfix-ova maketa još dobiva i 12 Humbrolovih boja, od toga 8 kantica bijele, Clearfix i tubu normalnog ljepila. Priložene boje ne prjanjaju dobro. Također dobivate malu knjižicu o Concorde-u.

 

Heller No. 80469

Heller je svoje dvije makete Concorda upakirao u vrlo bogato oslikanu kutiju. Odjel marketinga si je dao truda ! Kutija je nešto višlja od Airfix-ove, ali kao što je već rečeno, sadrži iste dijelove kao i britanske makete. Priložena je i knjižica veličine A4 na 36 stranica sa crno-bijelim fotografijama i povijesti svakog od francuskih Concorde-a na sedam svjetskih jezika. Priložena uputstva su na 36 stranca A4 formata, također u jednobojnom tisku. Na prvoj stranici ispod ilustracije Concorde-a je oznaka “52903”, ali očito da uputstva vrijede i za ovu “osiromašenu” verziju. Uputstva su nešto slabije otisnuta nego kod Airfix-a (loša kopija ?). Ostalo je sve podjednako, gore opisanom Airfix-ovom Concorde-u.

 

Boje:

Ovo je popis boja tvrtke Humbrol koje preporuča Heller (boje nisu priložene) :

11 Srebrna
22 Bijela, sjajna
25 Plava, mat
53 Metal siva
56 Aluminijska
81 Svijetložuta, mat
85 Ugljen crna, polusjajna
89 Srednje plava, mat
93 Boja pijeska, mat
127 Američka siva, nijansa sjene, polusjajna

Na kutiji, s vanjske strane, je navedeno da su još potrebe i Humbrol boje 2 i 19, no u uputama za sklapanje se uopće ne spominju.

Naljepnice:

Naljepnice su priložene na papiru veličine 44,7 x 33,6 cm. Priložene su naljepnice za pet Air France-ovih Concorde-a (F-BTSD, F-BVFA/B/C/F). Heller se odlučio za jednu shemu bojanja i to zadnju koju su koristili Concorde-i, iz 1999. godine. Radi se o reviziji „Elegante“ sheme Air France-a. Na vertikalcu je francuska trobojnica u prugama i postavljena ukoso, paralelno sa napadnim rubom vertikalca. Na prvoj i najvećoj plavoj prugi, pri vrhu je 12 europskih zvjezdica postavljenih u krug. Ispod vertikalca, na repnom stošcu je registracija zrakoplova. Ispod prozora prednje sekcije putničke kabine se nalazi natpis „AIR FRANCE“, a između pilotske kabine i i prednjih putničkih vrata je postavljen logotip tvrtke. Pritom je zamjetno manji broj danih stencila nego kod Airfix-a. Heller je dao i lijepu naljepnicu za postolje.

 

Heller No. 52903

Sadržaju kutije je sličan kao i za Airfix 11050 : naljepnice za pet francuskih Concorde-a, otprilike 150 dijelova, sve potrebne boje, Clearfix i tuba ljepila, 2 kista i mala knjižica sa crno-bijelim fotografijama Air France-ovih Concorda.

 

Izvori:

Heller-ov Concorde F-BVFB gotov (na njemačkom)

Airfix-ov Concorde 11050 u kutiji (na engleskom)

Airfix Concorde G-BOAC 1976 gotov (na engleskom)

Hellerov Concorde u izgradnji na njemačkom forumu

Airfix-ov Concorde 11050 u kutiji (na engleskom)

 

Tomislav Kralj