Revell 03125
Crusader Mk. III


A15 Cruiser Mk. VI Crusader nije bio nasljednik A13 Convenantera, već, naprotiv, bili su razvijani istovremeno, te su bili suvremenici. Razlika između ta dva vozila je nastupila izborom motora, pri čemu je A13 opremljen Meadows Model DAV, dok je A15 opremljen Nuffield Liberty Mk.III motorom. Obzirom na razlike, koje su bile najuočljivije u broju kotača (8 za Convenantera i 10 za Crusadera), što je kod Crusadera bolje stabiliziralo podvozje, te uz još neke, Crusader je izabran kao bolje rješenje. Prototip je bio naoružan sa tada standardnim topom od 2 Pdr.(funte, tj. 37mm), te 3 strojnice Besa od 7,92mm, od kojih je po jedna bila smještena u glavnoj kupoli, prednjem dijelu tijela, te posebnoj kupolici s prednje lijeve strane trupa. Na serijskim Crusaderima je strojnica iz prednjeg dijela uklonjena, pa su ostale samo dvije - u glavnoj kupoli, te u posebnoj kupolici, koja je također uklonjena , ali na kasnijim modelima Crusader II CS (dooklopljen), te na Crusaderima III. Podvozje je bilo klasičnog Christie-tipa, Američkog izuma tada široko upotrebljavanog u Sovjetskom savezu (obitelj BT tenkova), koje je tenku davalo dobru pokretljivost i zavidnu brzinu kretanja od čak 44 km/h na cesti.

Kako se u praksi 2 Pdr top pokazao kao izuzetno neučinkovito oružje, prišlo se razvoju Crusadera sa 6 Pdr (57mm) MK3 topom. Tako je u prvo vrijeme predložena ugradnja Churchill-ove kupole, međutim to je odbačeno, te je modificirana postojeća kupola. Na kraju se prišlo izradi potpuno nove kupole, oblikom vrlo slične prijašnjoj, koja je ugrađena u Crusader III tenk. Konačna inačica Crusadera III je bila opremljena 6 Pdr. topom Mk 5,. veće duljine cijevi.

Proizvodnja Crusadera III je tekla u razdoblju od svibnja 1942. do listopada 1943. godine, a sveukupno je proizvedeno 5300 tenkova (uključujući i Crusader I i II s proizvodnjom od svibnja 1940. godine). Crusader III je bio vrlo popularan zbog svoje pokretljivosti i brzine među posadama u sjevernoj Africi, no zbog svojeg slabog naoružanja i tankog oklopa je povučen iz uporabe po završetku ratovanja u sjevernoj Africi.

Tehnički podaci:

Dužina: 6,31 m
Širina: 2,77 m
Motor: Nuffield Liberty Mk.III V12 sa 340 PS
Max. brzina: 44 km/h
Radijus: 204 km (sa vanjskim tankovima)
Naoružanje: 6 Pdr. (57mm) Mk 3, ili Mk 5 top, te jedna strojnica Besa 7,92 mm

Ova je maketa nažalost nije novi Revellov kalup, već je to prepakirana Hasegawa, što je moguće zaključiti po nekoliko stvari, a najuočljivija je Hasegawin logotip na nutarnjoj strani podne ploče (!?!). Sastoji se od 60 dijelova, od čega 2 otpadaju na vinilne gusjenice (novi tip Hasegawe), jedan na figuru zapovjednika, te jedan na postolje za figuru (!?!)..

 

Dimenzije maketa su približne dimenzijama vozila s izuzetkom duljine blatobrana. Podvozje je izrađeno solidno, uz primjedbu da su vanjsku rubovi kotača predebeli, dok su zatezači za milimetar uži u promjeru. Pogonski kotači su izrađeni korektno dimenzijski, dok nedostaju vanjske , ovalne rupe. Prednji blatobrani su izrađeni sa krivim nagibom donjeg prednjeg dijela (nedostaje dio) , dok je ostatak točan po veličini i nagibu, a isti je slučaj i kod stražnjih, s razlikom da je njih lakše popraviti jer samo treba odrezati višak.

Gornji dio tijela je ispravne veličine, osim prenapuštenih blatobrana i preuskog motornog dijela. Detalji (šarke) su izrađeni premasivno i u obliku pločica. Vanjski rezervoar je malo prevelik, obzirom na promjer, te su bočne stranice izrađene s određenim manjkom zakovica.

Kupola je izrađena korektno što se dimenzija i nagiba ploča tiče, te broja zakovica, no na prednjoj ploči (zaseban dio) su zakovice odlijane pregusto, pa je potrebno ukloniti svaku drugu. Otvor na kupoli je zajedno sa poklopcem preuzak, dok su stalci za antene i reflektor malo preglomazni. Poklopac na kupoli i na prednjem dijelu trupa su dani kao zasebni dijelovi, pa se mogu složiti otvoreni (uz određenu dozu rezanja na prednjem poklopcu na trupu), no unutrašnjost na maketi nije izrađena. Što se naoružanja tiče, top je dan kao Mk 5 (duži), sa premalo naglašenim zadebljanjem u korijenu cijevi, dok je strojnica, blago rečeno, očajna - više liči na usađeni kolac, nego na strojnicu.

Gusjenice su vinilne, te imaju potpuno pogrešan uzorak, a k tome su još i predebele. Naljepnice su tipičan Revell (da, puuuuuno su tanje od standardnih Hasegawinih), a moguće je napraviti 2 različite inačice:

- tenk 7. Oklopne divizije kod Sidi Resegha, 1941.
- tenk 9. Kraljičinih Lancers, 1. Oklopne divizije, prosinac 1941.


Sastavnica je jasna i pregledna, sa zamjerkom sheme bojenja, koja je vrlo nedorečena. Naime, dane su "krive" šare , te definitivno krive boje (oker i crna). Ti su tenkovi imali ravnomjernija područja boja, te su bili obojani pješčanom (sand) sa crnim ili smeđim šarama.

Ukupan dojam je da je ova maketa lijepa i relativno nezahtjevna za sklapanje, no s nekim nedostacima u pogledu točnosti. Moja je preporuka, ukoliko želite relativno jeftinog Crusadera (ovdje mislim na Milicast i druge resine) da se , u odnosu na Hasegawu, svakako uzme ta maketa, ako ništa drugo, zbog kvalitetnijih i boljih naljepnica.

Ocjena maketa:

(kupiti)


Za recenziju korištena literatura
:

- Steel Masters No. 38, Avril-Mai 2000.

 

Tomislav Martan