Hawker Hurricane Mk. I

Sword SW 72012, scale: 1/72


U povijesti zrakoplovstva, Hawker Hurricane je jedan od najznačajnijih britanskih zrakoplova drugog svjetskog rata. Za njega možemo slobodno reći, da je bio “Katica za sve”. U prvo vrijeme koristio se kao lovac, noćni lovac; zatim zrakoplov za bombarderske i jurišne zadatke; naoružan bombama, topovima (20 mm, 40 mm), raketama; izviđački zrakoplov, trenažni, zrakoplov za vuču meta. Postojala je inačica zrakoplova namijenjena za uporabu na nosačima aviona (ispod trupa dodata je kuka) pod nazivom Sea Hurricane. Koristio se kao lovačko zrakoplov za obranu trgovačkih (opskrbnih) brodova (polijetao je sa brodskog katapulta) koji su plovili Atlantikom. 
U različitim inačicama Hawker Hurricane operativno korišten je na svim frontovima, sve do kraja drugog svjetskog rata. U naoružanju mnogih zrakoplovstava ostao je nakon rata, sve do početka pedesetih godina. 

U samom početku Hawker Hurricane je imao tu čast, da bude prekretnica u naoružanju britanskog RAF-a (Royal Air Forcea). On je bio prvi jednokrilni (tada moderni) lovački zrakoplov u operativnoj upotrebi RAF-a. 
Pod vodstvom Sidney Camma, šefa konstrukcijskog biroa Hawker Aircrafta, početkom 1934. godine, započet je rad na dizajnu zrakoplova Hurricane. Prvi zrakoplov Hurricane (prototip K 5083) poletio je 6. studenog 1935. godine. Prvi Hurricane Mk I poletio je 12. Listopada 1937. 
Čast da udome prve Hurricane Mk I pripala je 111 Sqdn. u bazi Northolt, gdje je Hurricane Mk I izveo svoj prvi operativni let u prosincu 1937. godine. 

Postoje dvije inačice Hurricanea Mk I (Mark I), koje se pojavljuju u literaturi; early (ranija) i late (kasnija).

Osnovne razlike su : early (ranija); prvi serijski proizvedeni Hurricanei imali su impregniranu platnenu presvlaku krila, dvokraku drvenu elisu tipa Watts, ispušne cijevi tipa Kidney. Kasnije dvokraka elisa je zamjenjena je trokrakom elisom DeHavilland i ispušne cijevi zamjenjene su novima tipa Rolls-Royce, dodatna peraja ispred i iza repnog kotača (prvi isporučeni nisu imali), prednji dio kapotaža motora sa karakterističnim bočnim ispupčenjem (iza spinera, prvi isporučeni nisu imali), vjetrobransko staklo bez poprečnih (horizontalnih) prečki; late (kasnija); dobiva metalna krila, elise tipa DeHavilland ili Rotol, prsten između spinera i prednjeg dijela trupa zrakoplova, štitnik od bljeska iz ispušnih cijevi (ne svi), vjetrobransko staklo sa poprečnom (horizontalnom) prečkom, retrovizor na gornjem dijelu vjetrobranskog stakla. 
Ostalo sve isto kao kod ranije (early) inačice Mk I. 

Hawker Hurricane Mk I licencno se proizvodio (ukupno proizvedeno 24 zrakoplova) u Kraljevini Jugoslaviji; tvornica Zmaj u Zemunu. To su bili Hawker Hurricane Mk I (early), ali ne i isti kao britanski. Prvih dvanaest zrakoplova imali su dvokrake drvene elise tipa Watts Z. 38, dok su preostali imali trokrake elise tipa DeHavilland, dodatnu peraju ispred i iza repnog kotača, prednji dio kapotaža motora sa karakterističnim bočnim ispupčenjem (iza spinera), pito-cijev ispod lijevog krila, vjetrobransko staklo bez poprečnih (horizontalnih) prečki, kakrkteristični za ranije Mk I), ispušne cijevi Kidney (imali ih svi ?!), vanjski nišan na prednjem dijelu trupa, krila su bila pokrivena inpregniranim platnom (kao i kod Mk I early), naoružanje se sastojalo od 8 mitraljeza FN kalibra 7,9 mm belgijske proizvodnje. 

Osim u naoružanju britanskog RAF-a i Vazduhoplovstva vojske Kraljevine Jugoslavije, Hurricane Mk I nalazio se u naoružanju Belgije, Finske, Turske, Rumunjske, Irana. 

Osnovne tehničke karakteristike Hurricane Mk I: 

 

Dužina krila: 12 190 mm 
Dužina zrakoplova: 9 580 mm 
Visina zrakoplova: 3 809 mm 
Motor: Rolls-Royce Merlin II V 12 
Max brzina: 512 km/h 
Naoružanje: 8 x (0,303 in) 7,7 mm mitraljeza tipa Browning

Na samom početku možemo reći, konačno da je netko izbacio na tržište maketu ranog (early) Hurricanea Mk I u mjerilu 1/72. Do sada jedino što ste mogli napraviti, da sastavite maketu ranijeg Hurricanea Mk I (iz maketa Mk I kasnijih, kojih možete kupiti), bilo je da dorađujete krilo graviranjem i brušenjem okomitih linija na samo krilo (da dobijete izgled presvlake inpregniranim platnom) ili da kupite resinsko krilo firme Magna Models (uz to dobijete i dvokraku metalnu elisu Watts ). Cijena konverzijskog seta Magna Modelsa približna je cijeni ove makete. 

Maketa je izrađena u short-run tehnici (osnovni dijelovi), ugravirana. Sadrži tridesetak dijelova, izrađenih u tehnikama resin (unutrašnost pilotske kabine, unutrašnjost stajnog trapa, ispušne cijevi, komandna ploča, prednji dio podtrupnog hladnjaka), vacuform (vjetrobransko staklo, pokrov kabine), short run; osnovni dijelovi (dijelovi trupa, krila, oplate motora, stajni trap, kotači, motor, elise, spineri, zadnji dio podtrupnog hladnjaka ). 

Dimenzije makete, približno su točne :

-dužina: 132,5 mm (9 580 mm) 
-raspon krila: 169,0 mm (12 190 mm) 

 

Za samu izradu short-run dijelova možemo reći da je dobra, ali ne i bez mana. Ima dosta srha (ostataka viška plastike od lijevanja) na krakovima elisa, nogama stajnog trapa, kotačima. Graviranje (panelizacije) makete je dobro (tanko urezane linije). 

Unutrašnjost pilotske kabine: unutarnje stranice trupa (resinske) solidno su detaljirane. Pod pilotske kabine je resinski zajedno sa zadnjom stranicom i pilotskim sjedištem. Mala zamjerka na ovaj dio je ta, što je pod pilotske kabine pojednostavljen.  Potrebno je (po želji) doraditi ga, prema crtežima ili fotografijama. Moja preporuka je publikacija AERO DETAIL No. 12 Hawker Hurricane 

Trup: izrađen iz dva dijela (posebni dio kormilo vertikalnog stabilizatora), dimenzijski (približno) točno.  Paneli ugravirani, ponegdje preslabo. Potrebne su sitne korekcije. Zamjerka na imitaciji platnenog dijela trupa (iza pilotske kabinje),  preslabo ugravirano (plitko), potrebno je dogravirati (urezati) 

Vjetrobransko staklo i poklopac pilotske kabine:
 izrađeni su u vacuform tehnici. Proizvođač makete daje dva ista vjetrobranskog stakla sa poprečnom (horizontalnom) prečkom, umjesto jedno sa i jedno bez, koja su potrebna da se izradi pojedina inaćica makete. 

Elise: proizvođač daje sva tri tipa; dvokraka drvena elisa Watts (zajedno elise i prednji dio spinera, zadnji dio spinera je posebni dio ), trokraka elisa DeHavilland (posebno krakovi elisa, prednji dio spinera, zadnji dio spinera), trokraka elisa Rotol (posebno krakovi elisa, prednji dio spinera, zadnji dio spinera). Sva tri tipa elise imaju dosta ostatka viška plastike od lijevanja. Krakovi elise Rotol su preoštro zaobljeni. Za zadnja dva tipa elise možda je bolje posuditi ih iz neke druge maketa Hurricanea ili nabaviti nove. 

Krila: osnovna panelizacije je točna, ali isto kao i kod trupa ponegdje preslaba, Potrebno je dogravirati panele i ugravirati neke nove. Sa imitacijom platna na krilima, isti problem kao i na dijelovima trupa. Potrebno je izraditi reflektore u krilima, postoje ugravirani na krilima, ali ne kao zasebni prozirni dijelovi u maketi. Unutrašnjost stajnog trapa: je resinski dio. Korektno izrađen, nije potrebno dodatno detaljiranje. 

 Stajni trap: noge stajnog trapa imaju dosta ostatka plastike od lijevanja. Potrebno ih je doraditi ili nabaviti nove (moja preporuka). Kotači dimenzijski dobri sa dosta ostatka plastike od lijevanja. Potrebno ih je doraditi ili nabaviti nove resinske. 

Na ostale dijelove nema zamjerki. 

Dekali: Techmod-ovi tanki (kvalitetni), boje dekala dobre. Proizvođač daje dekale za tri makete: 

- Hawker Hurricane Mk I (L1584) of 111 Squadron based at RAF Northolt, 1938. (Squadron koji je prvi dobio na uporabu Hurricanee, raniji standard oznaka RAF-a) 
- Hawker Hurricane Mk I (L1766) “Paddy III” of 73 Squadron pilot Edgar James “Cobber” kain France 1940. (doljnje površine krila obojane u crno-bijeloj shemi) 
- Hawker Hurricane Mk I , Yugoslav Zmaj (Br. 2337) of 52th group 2th Regiment, pilot Vojislav Rakić, Nikšić airfield, April 15th 1941.

 Kod izrade dekala za Zmajev Hurricane Mk I (Br. 2337), proizvođaču su se potkrale i male pogreške. Natpis ispod zastvave na kormilu vertikalnog stabilizatora (HAWKER HURRICANE), pisan je ćirilicom. Proizvođač dekala je zamjenio ćirilićno slovo N (piše se H) sa latiničnim slovom N ! Riječi BENZ i ULJE napisane su kao BENS i YUGE. No nije svako zlo, za zlo. Proizvođač dekala napravio je i jednu dobru pogrešku; dao je više kokardi za ovaj zrakoplov, nego što je potrebno. Oznaku, kokardu Vazduhoplovstva vojske Kraljevine Jugoslavije Hurricane Mk I (Br. 2337) imao je sano na doljnoj lijevoj strani krila, a ne na sva četri mjesta na krilima. Vjorojatno prilikom izrade oznaka, proizvođač se poslužio fotografijom (u letu) jednog od prvih Zmajevih Hurricanea Mk I sa dvokrakom drvenom elisom, gdje se na gornjim dijelovima krila vide pozicionirane oznake VVKJ. Ova slika se može često naći u publikacijama o Hurricane-ima. Za izradu Zmajevog Hurricanea Mk I (Br. 2337), moja bi preporuka bila, nabavka magazina AEROPLAN Br. 2/ MART-APRIL 1990., gdje osim crteža i fotografija, možete pročitati zanimljivu priću o ovom zrakoplovu. 

Sastavnica: pregledna, sa malom povješću samog zrakoplova. Pregledom faza sastavljanja makete; shemom bojanja i označavanja makete. 

Maketu preporučujemo nešto starijim i iskusnijim maketarima ! 

Ocjena makete:

 

 (kupiti) 

Literatura korištena za recenziju: 

- AERO DETAIL No. 12 HAWKER HURRICANE 
- BRITISH AIRCRAFT OF WORLD WAR II, David mondey 
- Hurricane in action, squadron/signal publication No. 72 
- AEROPLAN Br. 2/ MART-APRIL 1990. 

Miljenko Frčko