Kingtigeri dostupni na tržištu

 

Italeri No. 7004 1/72

Fujimi S.W.A. 14 1/76

Revell 03129 1/72

 

Panzerkampfwagen VI Ausf B (Sd Kfz 182)

Königstiger, Tiger II, Kingtiger, VK4503 - sve su to nazivi za sjajan proizvod Njemačke vojne industrije potkraj 2. svjetskog rata. Projekt je započet u siječnju 1943. godine, narudžbom Waffenamta za novog Tigra sa većom kupolom koja je trebala "udomiti" 8.8cm L/71 top, koji je prvotno bio namijenjen Tigeru I, povečanom čeonom oklopu na 15 cm, sa ostavljanjem bočnog oklopa na 8 cm. Natječaja su se prihvatili i Porsche i Henschel. Porsche je izradio dva prototipa sa istom kupolom, u koju je bio ugrađen 88mm KwK43 L/71 top, i to Tip 180 sa kupolom na prednjoj strani podvozja i Tip 181 sa kupolom na stražnjoj strani podvozja. Oba Porscheova prototipa su bila pogonjena benzinsko-električnim motorom, koji su zbog nepouzdanosti odbačeni u korist Henschelovog konvencionalnog pogona. Henschelov je prototip bio dosta nalik ranijem Tigeru, sa gotovo svim traženim poboljšanjima.

Kao bolji je izabran Henschelov projekt VK 4503 (H), te mu je dan najviši prioritet u realizaciji, no došlo je do kašnjenja uslijed suradnje sa MAN-om koji je razvijao Panther II. Ta je suradnja, napokon dovela do toga da, iako je Tiger II bio razvojni nasljednik Tigera I, više je sličio povečanom Pantheru nego Tigeru. 20. listopada 1943. je Hitleru i njegovom osoblju pokazan drveni model u pravoj, impersivnoj, veličini. Tijekom siječnja 1944. su prvi proizvedeni Kingtigeri izašli iz Henschelove tvornice. Prvih 50 proizvedenih Kingtigera je imalo kupole Porscheovog dizajna, predviđena za VK4502 (P), sa zakrivljenom prednjicom. Kasnije je zapovijeđeno da se "zamka za granate" (sakupljač granata, tj. shot-trap), koji je tvorilo zakrivljenje prednjice kupole ukloni, što je uradio Henschelov dizajnerski tim redizajnom prednjeg dijela kupole, pri čemu je pri smanjivanju prednjeg dijela kupole napravljen oklopni dio oko topa (Saukopf blende) u obliku zvona. Iako je bio daleko pouzdaniji i bolji od Tigera I, sama težina Kingtigera (najteži tenk koji je ušao u operativnu uporabu u 2. svj. ratu) je bila velik problem kod transporta i samog korištenja.

Prvi Kingtigeri su isporučeni trenažnim postrojbama tijekom veljače i svibnja 1944, dok su ga prve borbene postrojbe dobile tek u lipnju 1944. Osim 5 komada isporučenih Feldherrnhalle diviziji u svibnju 1945, svi Kingtigeri su dodjeljeni neovisnim teškim oklopnim opostrojbama (Schweres Panzer Abteillungs) pod zapovjedništvom kopnene vojske i SS-a. Kingtigeri su mogli lako ukloniti protivničke tenkove i na istočnom i na zapadnom ratištu, no proizvedeno ih je premalo da bi mogli zaustaviti najezdu neprijateljskog oklopa.

Karakteristike:

Proizvođač: Henschel
Brojevi šasija: 280001-280489 (od siječnja 1944. do svibnja 1945. proizvedeno 489)
Posada: 5 članova
Težina: 68 tona
Duljina / širina / visina: 10,3 / 3,76 / 3,08 m
Motor: Maybach HL230P30
Mjenjač: 8 brzina naprijed / 4 natrag
Brzina: 35 km/h
Naoružanje: 8,8cm KwK43 l/71
2 x 7,92 mm MG34
Oklop: 150/80mm podvozje, 180/80/80/40mm kupola (naprijed/bočno/straga/odozgo)

Makete:

Sve tri recenzirane makete predstavljaju Henschelov, produkcijski dizajn tenka.

 

Italeri

Ta je maketa prepakirani ESCI, star nekih 25 godina, pa shodno i

tome ima određenih nedostataka (najviše u odnosu na ove tri makete). Ima ukupno 120 dijelova, od čega 46 otpada na segmente gusjenica, 2 na vinilne gusjenice i 3 na figure (jedna cijela i dva poprsja - prema sastavnici se ne koriste). Maketa je izrađena dosta čisto, bez perviše tragova od ljevanja, sa malo "zamućenim" sitnijim detaljima (vjerojatno od starosti i istrošenosti kalupa). Dimenzijski, maketa približno odgovara, a najveće zamjerke su: krivi raspored otvora na krovu kupole, krivi oblik blende i plinske kočnice topa, te pogreška dizajna kupole sa boka - naime, donji rub kupole je izrađen kao Porsche tip. Na spojevima podvozja su simulirani varovi, što je izvedeno jako grubo i loše. Kotači su izrađeni solidno točno i detaljirano. Dane su dvoje gusjenice - u segmentima i vinilne u komadu. Segmentne imaju krivi uzorak i reljefne su samo s vanjske strane, dok su vinilne reljefne s obje strane (s vanjske preplitko), ali imaju dosta ostataka od ljevanja. Maketa nema interijera, iako se neki poklopci mogu sastaviti otvoreni (poklopac zapovjednikove kupolice, otvor za punjenje streljiva na kupoli i otvori vozača i strojničara/radiste). Rešetke na motornom dijelu podvozja su šuplje.

Prema sastavnici su predviđena 3 tenka: 505. sPzAbt - trobojna shema (brojevi na izbor), nepoznata postrojba - trobojna ambush shema (brojevi na izbor), te nepoznata postrojba - dvobojna shema (brojevi na izbor). Naljepnice obuhvaćaju dva amblema sPzAbt 505. (vitez na konju), dva križa, te dva različita fonta brojeva 1-0 (veći font, dva seta crvenih brojeva sa bijelim rubom 1-0 i još dvije 0; manji font 1-0 po dva seta u crvenoj i crnoj boji).

Fujimi

Ova je maketa, za razliku od druge dvije, u mjerilu 1/76 i spada u skuplju seriju Fujimi tenkova (SWA serija, kalupi preuzeti od Nitchima). Ima ukupno 193 dijela (8 se ne koriste), od čega 30 otpada na segmente gusjenica i 6 na figure (dvije cijele). Maketa je izrađena dosta čisto, sa malo tragova od ljevanja, te sa nekim sitnijim detaljima (kao npr. štitnicima periskopa) izlijanih kao blok na podvozju. Maketa dimenzijski odgovara. Raspored otvora na krovu kupole je točan, blenda i plinska kočnica topa su izrađene solidno, a dizajn kupole sa boka je ispravan. Na spojevima podvozja i kupole su simulirani varovi, što je izvedeno gotovo nevjerojatno lijepo. Kotači su izrađeni točno i detaljirano, ali gotovo svi izgledaju malčice zamaknuto. Dane su gusjenice u segmentima, koje su reljefne s obje strane, no nedostaju rupe. Maketa ima potpuno izrađen interijer,te mogućnost otvaranja svih poklopaca. Sastoji se od interijera kupole (pod, nišanske sprave, zatvarač topa, streljivo), interijera prostora za posadu podvozja (vozački prostor, ovjes i prijenos), te motornog prostora podvozja (motor). Nažalost, rešetke na motornom dijelu podvozja su izlijane s kao reljef (nema rupa), te su za prednje dane i mreže koje su također blokovi.

Prema sastavnici su sve inačice dane na volju maketaru. Naljepnice daju slijedeće: dva križa, dva crvena broja 300 sa bijelim rubom i ambleme: 1., 2., 3. i 5. SS PzDiv.

 

Revell

Ova je maketa u potpunosti novoizrađena. Ima ukupno 144 dijela, od čega 48 otpada na segmente gusjenica. Maketa je izrađena prekrasno čisto, bez tragova od ljevanja i sa jako lijepo izrađenim sitnijim detaljima (tipično za novi Revell). Maketa dimenzijski odgovara, a jedina jezamjerke nedostatak interijera. Otvori na krovu kupole su točno pozicionirani i izrađeni su sa posebnim poklopcima, osim otvora za punjenje streljiva. Blenda je izrađena jako lijepo sa naglašenim prstenovima, a jedina je zamjerka prenaglašena asimetričnost; dok je plinska kočnica topa izrađena baš onako kako treba biti. Nadalje, ovdje moram spomenuti MG 34 koji je dan za protuzrakoplovni položaj na komanderovoj kupolici, a izrađen je stvarno prekrasno. Dizajn kupole sa boka je točan. Na spojevima podvozja su simulirani varovi, što je izvedeno "sterilno" (nažalost samo prazni preklopi, bez detalja varova). Kotači su izrađeni točno i prekrasno detaljirano. Gusjenice su segmentne i izrađene su sa lijepim obostranim reljefom i sa svim potrebnim rupama. Nažalost, kao i u svim novim Revell-ovima, nema interijera, što u principu i ne smeta, jer se samo poklopci na krovu kupole mogu otvoriti. Rešetke na motornom dijelu podvozja su šuplje (e, tu nedostaje nešto unutra), dok su mrežice za prednje rešetke u bloku kao i kod Fujimija.

U sastavnici su navedena dva tenka: crni 212 (brojke sa bijelim obrubom) sPzAbt 503 u Mađarskoj 10.1944. - trobojna shema bojenja; te 3+14 (crni brojevi sa žutim obrubom) sPzAbt 506 na zapadnom ratištu 03.1945. - dvobojna shema bojenja. Nažalost, naljepnice su lagano zamaknute, pa preporućam nabavku nekih drugih (recimo Italerijevih).

 

I na kraju :

Revell je uskrsnuo oklop malog mjerila nakon 15-ak godina inertnosti na tom djelu maketarskog tržišta (točnije, poslije gašenja ESCI-ja i Matchboxa).Već je i sa ranijim maketama tog mjerila dokazao da može bolje, što dokazuje svakom novoizašlom maketom (Warrior, T-34/85), a u tom nizu se, naravno, nalazi i Kingtiger. Nadam se da će se taj niz nastaviti jednako kvalitieno i, naravno još bržim tempom...

Italeri, da ne zaostane previše za Revellom, je počeo reizdavati stare ESCI-jeve makete (kao što je i njihov Kingtiger) i te su makete daleko po kvaliteti i točnosti od novih Revella (PzKpfw IV, Kingtiger), no još uvijek ima puno onih ESCI-ja koje nitko drugi (Revell) još ne planira izbaciti, a nabavljive su samo kao skupi resini. Stoga se nadamo da će uskoro Italeri reciklirati i, recimo: Fiat-Ansaldo M-13/40, Fiat-Ansaldo Semovente M-75/18, seriju polugusjeničara, Marder III, Matilda II, PzJg I Ausf B i slične...

Fujimi već dugi niz godina proizvodi makete tenkova i vozila u 1/76 i uglavnom su slabo zastupljene na europskom tržištu. Najlakše je do njih doći direktno iz Japana (Rainbow TEN, Hobby Link Japan), no povremeno se nađe i koji u Squadronu, ili u pokojem dučančiću u Austriji i Njemačkoj (uglavnom Fujimi USA). Makete su im solidne kvalitete i sadrže razumnu razinu detalja (čak i solidnu količinu interijera - PzKpfw IV Ausf J, Jagdpanther, M-36 Jackson iz jeftinije serije, te Kingtigeri iz skuplje serije). Uglavnom je nedostatak malo grublje izrađenih detalja, te vinilne gusjenice dosta loše kvalitete u svim maketama jeftinije serije.

Ocjene:

Hm...

Ovo je već malo teže. U principu moj izbor bi, naravno, bio Revell, Fujimi, Italeri (ali ipak mislim da bi najbolja opcija bila kombinacija Revell eksterijer i Fujimi interijer).

U svakom slučaju, Italerija se isplati uzeti zbog naljepnica, a Revella zbog svega osim naljepnica. Fujimi - ako naletite, obavezno ga uzmite, nećete požaliti.

Cijene sve tri makete se kreću u okviru 7-8 EUR.

 

Za recenziju korištena literatura:

- Arms and Armour: Encyclopedia of German Tanks of World War Two, P. Chamberlain & H. Doyle (142-143)

- Squadron/signal publications: Armor Number 27 - Tiger in action (40-46)