Kawanishi N1K1 Kyofu Tip11 “Rex”

Tamiya 1/48 Kit #36

Broj dijelova: 47 iz svijetlosive plastike, 4 iz prozirne plastike, metalni uteg 

Kawanishi N1K1 Kyofu (snažni vjetar), savezničkog kodnog imena “Rex”, nastao je potrebom da se zaštite pomorski desanti i mostobrani izvan doleta zrakoplova iz kopnenih baza a da se za to ne koriste dragocjeni nosači zrakoplova. 

Kao privremeno rješenje do uvođenja Kyofua u operativnu uporabu Nakajima proizvodi hidro varijantu čuvenog Mitsubishi A6M2 Zeroa, Nakajima A6M2-N savezničkog imena “Rufe”. Makete Rufea u 1/48 proizvode Tamiya (stara maketa, točnog oblika i dimenzija, djelomično urezane panelne linije, stojeća figura pilota, kolica za manipulaciju na suhom) i novija maketa od Hasegawe, a u 1/72 stari Jo-Han (reizdan 90-ih u Poljskoj kao Intech) i novija Hasegawa. 

Kad je napokon počela proizvodnja Kyofua sredinom 1943, Japanu su bila potrebna defenzivna oružja, te je nakon male proizvodne serije proizvodnja prekinuta u korist kopnene varijante N1K1-J Shiden (ljubičasta munja) “George”.  Kyofu je korišten u manjoj mjeri za zaštitu naftnih polja na Javi, presrećući savezničke B-24, te za obranu Japana. 

Tamiyina maketa je prva maketa Kyofua u 1/48, a mislim da i prva u bilo kojem mjerilu. Predstavlja raniju varijantu Tip11 s motorom Mitsubishi Kasei 13. Kasniji zrakoplovi dobili su s snažniji motor Kasei 15. Razlika je u obliku kućišta reduktora motora kao i u konfiguraciji ispušnih cijevi. Hasegawa u mjerilu 1/72 proizvodi izvrsne makete obje varijante.  Svi dijelovi su standardne Tamiya kvalitete – znači fine gravure i bez problema pri sklapanju. Dana su i kolica na kojima je zrakoplov prevožen na kopnu. 

Dane su oznake za tri zrakoplova: “Sa-132” i “Sa-135” iz Sasebo Kokutai (eskadrile) i “Otsu-103” iz Otsu kokutai. 

Nešto više reći ću o bojanju Kawanishija. Svaki japanski proizvođač zrakoplova imao je svog proizvođača boja, koje su uslijed toga odstupale od proizvođača do proizvođača.  Tamiya bi naravno htjela da sve boje miješamo iz njene palete akrilnih boja. Neću ulaziti u točnost danih omjera, već ću vam dati podatke iz maketarske literature. 

Prema Aeromasterovoj brošuri “Eagles of the rising sun” koja dolazi uz opsežan komplet naljepnica za asove japanske armije i mornarice (svaki rod je imao svoje zasebne zračne snage!), a koju je pripremio japanski povjesničar i maketar dr. Keshiro Nagao, Kawanishijeva tamno zelena boja odgovara FS34066 ali zelenija, svi japanski izvori (pa i Model Art) preporučuju Humbrol 3 Brunswick green. Donje površine obojane su u Kawanishi svijetlo zeleno-sivu boju koju prema Model Artu #304 možete namiješati iz slijedećih Gunze Sangyo akrilnih boja H 1 - 93 % + H 2 - 3 % + H 6 - 3 % + H 4 - 1 %. Ili samo uzmite IJN sivu bilo kojeg proizvođača i malo je posvijetlite. Unutrašnjost je najbolje obojiti s Humbrol 38. Glava propelera i propeler su u boji standardne japanske temeljne boje –crvenosmeđe. Možete koristiti Humbrol 70 ili 160. 
Ne zaboravite da je Kyofu hidroavion i da slana voda loše djeluje na boju, pa zato prikladno “potrošite” vašeg Kyofua. 

Preporučam maketarima svih uzrasta. 

 

 

Za više informacija o Kyofuu,  kao i japanskom zrakoplovstvu u drugom svjetskom ratu, zrakoplovima, bojama, maketama i knjigama posjetite www.J-aircraft.com  

 

Vedran Kalamiza