Österreichischen Flugzeug Historiker Sonderband 32

Flugzeugfabrik Thöne & Fiala 1914-1918

 

 

Već duže vrijeme pratim rad druge Austrijskih zrakoplovnih povjesničara - Österreichischen Flugzeug Historiker. Prvi puta sam čuo za njih ranih 1990-ih. Njihov bilten ÖFH Nachrichten spominjan je na više mjesta kao izvrstan izvor informacija za austro-ugarske zrakoplove kao i za crteže zemaljskih vozila i opreme Luftwaffe u 2. svjetskom ratu.

Ali nabava je uvijek bila problem. Nije se imalo novca (školarac), internet nije postojao, troškovi uplate sa bankovnog računa na inozemni bankovni račun bili su visoki.

No nedavno sam uspio nabaviti njihovo posebno izdanje br. 32 - Flugzeugfabrik Thöne & Fiala 1914-1918

Radi se o povijesnom osvrtu na najmanjeg proizvođača zrakoplova u Austro-Ugarskoj monarhiji - firmu Thöne & Fiala.

Knjiga je nastala uz svesrdnu pomoć sinova inž. Antona Fiale, a prati njegov rad od mladosti i početka u Tvornici kola i automobilskih karoserija Blaha, preko osnivanja i rada u Tvornici strojeva Thöne & Fiala, koja je uz zrakoplove proizvodila i poljoprivredne strojeve (npr. centrifuge za mlijeko), to završetka rata i pokušaja nastavka proizvodnje zrakoplova te okretanju inž. Fiale konstrukciji i proizvodnji poljoprovrednih strojeva - strojevi za odvajanje i spremanje sjemenja njegove konstrukcije licencno su se proizvodili u SSSR-u!

Nama najinteresantniji dio je o proizvodnji zrakoplova Aviatik (Berg) D.I, kojem je posvećen i najveći dio knjige. Uz njega, firma je proizvodila i manje količine drugih zrakoplova te dijelove i instrumente za zrakoplove drugih proizvođača (spremnike za gorivo, letne instrumente).

U tri godine svojeg postojanja, firma je proizvela samo 55 zrakoplova, a najpoznatija je po tome da je bila jedna od šest tvrtki koje su proizvodile jedini lovački zrakoplov izvorne konstrukcije žuto-crne monarhije - Aviatik D.I. Ironično je da su od oko 750 proizvedenih zrakoplova tog tipa (prema ovoj knjizi, 677 prema JaPo-u) sačuvana samo dva - oba proizvodnje Thöne & Fiala, koja je proizvela samo 34 komada.

U isto vrijeme inž. Fiala je i dalje vodio prodajni dio firme Blaha, koja je proivodila transportna kola i kolica za prijevoz zrakoplova (u rasklopljenom stanju).

Knjiga sadrži dosta već poznatih fotografija D.I koje se mogu naći u niže navedenim izdanjima posvećenim tom tipu zrakoplova. Zanimljiva je dana povijest za svaki proizvedeni primjerak D.I(Th), posebno opširan za oba sačuvana primjerka.

Za mnoge su dani kolor (3 kom.) ili crno-bijeli profili (12 kom.) koji ilustriraju boje i oznake, te jedan kompletan tlocrt-bokocrt za dvobojnu sivu stepenastu kamuflažu (nekad krivo smatranu smeđe-zelenom). Maketarima će također biti zanimljive preslike dviju zapovjedi o označavanju i nacionalnim oznakama k.u.k. zrakoplova, sa dimenzijama križeva te brojki i slova.

Uz mnoštvo ilustracija knjiga sadrži i preslike ponuda, ugovora pa i odbijenica za proizvodnju zrakoplova te pruža značajan uvid u funkcioniranje zrakoplovne industrije Austro-Ugarske monarhije, te kaosa nakon raspada iste kada firma bezuspješno pokušava naplatiti nenaplaćena dugovanja od Ministarstva rata i platiti potraživanja svojih dobavljača.

E sad, isplati li se ona za prosječnog maketara? Odgovor je - ne. Koga zanima Aviatik D.I, bolje mu je da nabavi stari Windsock Datafile ili još bolje izvrsnu JaPo monografiju. Potonja je malo teže nabavljiva ali može se naći na buvljacima na maketarskim natjecanjima van Hrvatske.

Za povjesničare knjiga je pravi mali dragulj koji pruža dragocjen pogled u kod nas dosad uglavnom zanemarivano povijesno razdoblje...

Knjiga se može nabaviti samo direktno od izdavača, a cijena je 25 EUR +PP +troškovi uplate na inozemni bankovni račun - ja sam srećom rješio plaćanje preko kolege koji živi u Austriji.

 

Da netko u 2015. godini ne prima PayPal....

 

Vedran Kalamiza