Ford Focus WRC Mcrae/Saintz

Revell 1/24 , kit #07227

 

Ford Focus se pojavio 1999 kao zamjena za Ford Escort. Pobjedom u Portugalu su pokazali da će biti vrlo konkurentni u prvenstvu. 2000 su unaprijedili auto sa poboljšanim dovodom zraka, boljim hlađenjem kočnica, poboljšanom aerodinamikom i novom mjenjačkom kutijom. Fordov tim ima 2 bivša svjetska prvaka, Colina McRae-a i Carlosa Saintza, koji su pokazali želju da budu opet prvaci, i to ne samo te godine. Ford je osvojio titulu u konkurenciju konstruktora 2000-te, a Colin je bio svjetski prvak.

U kutiji se nalazi Hasegawin kit koji sadrži 77 dijelova. Jedina razlika između Hasegawinom i Revellovog kita je u tome što Revellov nema metalne dijelove i oznake je tiskao Revell. Ali na kitu se nalaze mjesta i rupe predviđene za te metalne dijelove.

Unutrašnjost:
Unutrašnjost je vrlo jednostavna. Instrumenti su napravljeni dekalima, dok su ostali detalji ispupčeni. Na obadvije strane, vozačkoj i suvozačkoj, su jednostavna odmorišta za noge. Na suvozačkoj strani je vatrogasni aparat koji je izliven zajedno sa podlogom tako da nema pravi oblik. Jedini detalj na njemu je dekal. Od ostalih dijelova na prednjem dijelu je tu samo ručna kočnica. Nedostaju pedale koje su uključene u Hasegawin kit, a napravljene su od metalnih dijelova. Na stražnjem dijelu auta se nalazi rezervi kotač. Cijeli kotač, zajedno sa gumom, je izliven u plastici i nema donjeg dijela. Ispod kotača nedostaju šipke koje ga drže, a nalaze se na pravom automobilu. Na vratima također nema puno detalja. Stvar koja mi se nije svidjela je što su šipke 'kaveza' izlivena zajedno sa vratima. Uopće ne izgledaju realno i morate paziti pri njihovom bojanju jer su drugačije boje od vrata. Ostatak 'kaveza' je prilično dobar. Sjedala su normalna za trkači auto. Pojasevi za vezanje su napravljeni sa dekalima, dok Hasegawa vam daje metalne dijelove i obojane uzorke koje se izrezuju za pravljenje pojaseva. Ako hoćete malo više detalja za pojaseve, pokušajte ih izrezati sa lista bez da ih skidate sa njega. To će vam dati malo bolji 3D izgled pojaseva.

Šasija:
Kit je 'curbside', što znači da nema cijelog motora. Možete vidjeti samo donji dio motora. Potpornji ovjesa su identični za obadvije strane što znači da imaju rupe na obje strane. Rupa koja nije upotrebljena se mora zakitati. Dane su gumice za učvršćivanje kotača na ovjes tako da ih uvijek možete skinuti ako vam zatreba zbog nečega. Letva koja veže prednje kotače je prekratka pa ćete je morati napraviti sami. Ja sam je napravio razvlačenjem plastike koja mi je ostala poslije skidanja dijelova sa stabla. Kotači se mogu pomjerati nakon stavljanja. Ispušna cijev je izlivena zajedno sa podlogom i ne izgleda realno, dapače vrlo ružno. Pokušali su to ispraviti pravljenjem krajnjeg dijela cijevi iz dva dijela. Ali i na tom završetku morate izbušiti rupa tako da cijev izgleda realističnije. Tu također morate paziti pri bojanje jer je šasija bijela, a cijev srebrna. Gume su potpuno 'ćelave', što je također loše jer niti jedne rally gume nisu bez nekog uzorka.

Tijelo:
Morate odstraniti mjesto gdje dođe bočni retrovizor na desnoj strani auta jer auto nema desni retrovizor. Ja sam ga odsjekao te prešmirglao. Također ćete imati još posla i na prednjeg braniku pošto će trebati kitanja i šmirglanja uvodnika zraka za kočnice pošto ih stavite na branik. Imate dva različita branika, ali ćete upotrijebiti samo onaj koji ide za auto iz 2000-te. Tada morate dodati samo lijevi retrovizor i stražnje krilo. Na krovu morate izbušiti rupe za antene koje ćete napraviti razvlačenjem plastike. GPS antenu morate dodati na krov tek nakon što stavite dekale.

Bojanje i oznake:
Cijeli auto je bijele boje, izvana i iznutra, i ja preporučam Tamiyinu bijelu boju u spreju TS-26 Pure white ili neku zamjensku akrilnu boju. Kod prozora ne postoje samoljepljive maske, pa ih morate maskirati sami prije bojanja. Svijetla sam pobojao srebrnom bojom, tako da kad gore dođu prozirni dijelovi oni izgledaju realnije i ljepše.

Najbolji dio kita su dekali. Postoje 2 seta dekala: jedan za Carlosa Saintza, a drugi za Colina McRaeu. Vrlo su tanki i nema viška filma oko njih. Jedino mjesto gdje ćete trebati pomoć tekućine za dekale su stražnji dijelovi auta. Jedino dekal koji ide na krov nije dobar. Previše je proziran tako da se proziru ostali dekali ispod njega. Poslije stavljanja dekala morate cijeli auto prešpricati sjajnim autolakom, jer su dekali polu-sjajni. Kad sve to obavite ostaje vam da okvire prozora obojate polu-sjajnom crnom bojom. Najbolje je za to koristiti akrilnu boju jer ako pogriješiti uvijek je možete obrisati vodom dok je još mokra.

Zaključak:
Ako želite ovaj kit, dodajte još malo novaca pa kupite Hasegawin kit koji ima metalne dijelove kojih nemate u ovom kitu. Ali ako želite još bolji Ford Focus WRC kit koji je točniji i ima više detalja, kupite Tamiyu za koju možete naći dosta dodatnih dijelova i različitih setova oznaka.

 

Željko Segin