Revell 03123
Cromwell Mk. IV 1/72


Prva borbena iskustva u Francuskoj i sjevernoj Africi pokazala su da je potrebno izmjeniti koncept tenkova za krstarenje. Početkom 1942.god. izdana je nova specifikacija koja je zahtijevala veću pouzdanost, deblji oklop kupole od 75 mm i oklop tijela tenka od 65 mm, novi top od 6 funti (57mm), sa širim prstenom kupole od 152 cm, težinu ne veću od 24 t.i snažniji motor koji bi dao brzinu od 39 km/h. Prema toj su specifikaciji izrađena Cavalier (Nuffield) i Centaur (Leyland). Oba su ta vozila bila upotrebljavana u školama, te kao vozila posebne namjene (tenkovi za neposrednu podršku, protuzrakoplovni tenkovi, vozila osmatračnice, ARV i buldožeri). Iz Leylandovog je vozila nastao Cromwell, ugradnjom novog motora Meteor, koji je bio inačica Rolls Royce Merlin motora, te ugradnjom topa od 6 funti (57 mm), te kasnije modifikacijom na američko streljivo od 75 mm.


Cromwell IV bio je standardni britanski tenk s Cristie ovjesom (pet velikih samostalno vješanih potpornih kotača sa svake strane). Motor Meteor davao i više negoli dovoljno snage da bi se tenk lako kretao i po cestama i izvan njih. Pogon je išao preko mjenjačke kutije Merrit Brown 75 s potpuno regenerativnim diferencijalnim upravljanjem. U postolju u tijelu tenka bla je puškostrojnica Besa od 7,92 mm, dok je druga bila postavljena koaksijalno s topom od 75 mm. Oklop od 63 mm na čelu tenka smatrao se nedovoljnim pa su mnogi od tih tenkova dobili dodatne ploče koje su povećale debljinu oklopa na 101 mm. (Cromwell IV, Vw i VI s tom promjenom postali su Cromwell VII, VIIw i VIII). Cromwellima je bila naoružana Sedma oklopna divizija i oklopni izviđački pukovi u 1944/5.godini.


Kasnije je Cromwellovo podvozje bilo produženo da primi top 17-funtaš (76,2 mm) s velikom početnom brzinom projektila. Jedno od tih vozila A30 s oznakom “Challenger” dodijeljeno je svakoj jedinici s Cromwellima da bi se pojačala njihova vatrena moć. Problemi s mehanikom usporili su razvoj i kad je postalo jasno da se 17-funtaš (76,2 mm) može postaviti na Shermanovo podvozje, zadatak pružanja teške vatrene topovske podrške oklopnim divizijama su preuzela vozila Sherman Fireflie.


Cromwellu je bila potrebna Challengerova teška protutenkovska podrška, iako je manji tenk nadoknađivao brzinom i pokretljivošću ono š to mu je nedostajalo u vatrenoj moći. Granata od 75 mm teško je probijal čeoni oklop Tigera ili Panthera, čak i iz vrlo velike blizine, ali je dobar zapovjednik često mogao gađati u bok ili stražnji dio koristeći veliku manevarsku sposobnost i veliku brzinu okretanja kupole. Najvažnije je od svega da su pouzdani Cromwelli mogli brzo napredovati bez zaustavljanja i da im je brzina omogučivala da iskoriste proboje, čak i bolje nego Shermani (Sedma oklopna divizaja je poslije proboja u Normandiji napredovala brzinom od 112 km na dan). Kombinacijom brzine, pouzdanosti i radijusa kretanja Cromwell je bio osobito dobar tenk za izviđanje. Neke šasije Cromwella su uz to postale vozila bez kupola za spašavanje tehnike, dok su drugi postali osmatračnice i zapovjedni tenkovi. Cromwell se razvio u posljednji i najsnažniji britanski tenk u upotrebi za vrijeme rata – Comet.

Tehnički podaci:

Dužina 6,35 m
Širina: 2,91 m
Visina: 2,49 m
Težina : 28 t
Posada: 5
Naoružanje: jedan top 75mm ROQF Mk. V ili VA i dva mitraljeza Besa od 7,92 mm
Motor: jedan Rolls Royce Meteor Mark III, benzinski V-12 tekuće hlađeni sa 600 KS
Brzina: 52 km/h

Maketa se sastoji od 126 dijelova, raspoređenih na 3 grane. Dimenzije odgovaraju dimenzijama vozila.


Podvozje je izrađeno jako lijepo, sa izrađenim vijcima. Pogonski kotači su izrađeni dimenzijski i oblikom korektno. Prednji blatobrani su izrađeni točno dimenzijski i kutevima, što je slučaj i kod zadnjih, no sa viškom u obliku šiljatog završetka.
Tijelo je izrađeno dimenzijski i oblikom točno, sa lijepo izrađenim “sitnim” detaljima (šarkama, kopčama, te vijcima poklopaca sa donje strane). Na gornjem dijelu trupa je odlijan i alat, koje je izrađen solidno, ali je stopljen sa podlogom (naročito lopata). Na tijelo idu i dva zgodna dodatka, za koje nažalost nije jasno na koju inačicu idu. Riječ je, naime, o tzv. Hedge-row device, ili napravi za rezanje živice, te o štitniku za rešetku za usis zraka za motor (nešto kao Deep wading kit, ali niže).


Kupola je dimenzijski, oblikom, položajem i veličinom otvora (tj. poklopaca) izrađena korektno, sa otvorenim zapovjednikovim otvorom (posebno izrađen poklopac), te sa zasebni izrađenim dodatnim oklopnim pločama (osim čeone), koje imaju ogromne vijke (po našem mišljenju možda malo preglomazne), kojima su pričvršćene za osnovni oklop kupole. Zasebno je izrađen i nosač antene, koji je zapunjen, tj. izlijan je kao puni stožac.


Naoružanje je također izrađeno lijepo. Top je malo predugačak, te su krajevi plinske kočnice malo premalo “izbačeni”, ali to je sitna pogreška, koja je slabo uočljiva. Nadalje, puškostrojnica za kupolu (suspregnuta) je izrađena posebno od ležišta, jer je ležište u komadu sa prednjom pomičnom pločom, dok je ona za tijelo izrađena u komadu sa nosačem (?!?).


Gusjenice su segmentne (4 veća segmenta, 8 manjih i 32 komada pojedinačnih elemenata) i izrađene su sa ispravnim uzorkom. Izrađene su lijepo tanko, sa finim reljefom s obje strane.


Naljepnice su tipičan i moguće je napraviti 2 inačice:

  • Tenk 11. Oklopne divizije kod Flers-a, srpanj 1944.

  • Tenk za osmatranje topničke paljbe, 5. Kraljevskog konjičkog topništva, Villers-Bocage, lipanj 1944.

Sastavnica je jasna i pregledna, sa zamjerkom nejasnoče za prije spomenute ”zgodne dodatke” za tijelo tenka.
Ukupan dojam: Ova je maketa nastavak Revell-ove linije prekrasnih primjeraka oklopa u “malom” mjerilu. To je još jedna u nizu “shake-and-bake” maketa kakvih nije bilo od smrti ESCI-ja prije 10-ak godina (da ne spominjem da je to jedini Cromwell u 1/72 – ne računajući resinske makete, naravno). Preporučamo je maketarima svih uzrasta.

Ocjena maketa: 4+

(obvezatno kupiti)


Tomislav Martan & Miljenko Frčko