8-Rad schwerer Panzerspähwagen

(2cm Flak 38) - Schwebelafette

Sd.Kfz. 234/1

 

 

Sd.Kfz. 234/1

Tijekom invazije na Poljsku i Francusku ranije inačice osmerokotačnih oklopnih izviđačkih vozila tipa Sd.Kfz. 231 su dala značajan doprinos operacijama zahvaljujući dobrim performansama i razvijenoj cestovnoj infrastrukturi. U daljnjim je planiranjima ratnih operacija zaključeno da se one neće odvijati u takvim, dobrim uvjetima, te je predviđena potreba za osmerokotačna oklopna izviđačka vozila sposobna za djelovanje na zahtjevnijem terenu. Napravljeni su novi zahtjevi koje je Wa Pruef 6 (6. odsjek Ureda za dizajn oružja) proslijedio tvornici Büssing-NAG, gdje su izrađeni planove za novo vozilo. Novo vozilo je izrađeno na osnovi karoserije Sd.Kfz. 231.

Proizvodnja novih vozila sa oznakom Sd.Kfz. 234 je započela krajem 1943. i prvi proizvedeni modeli su bili Sd.Kfz. 234/2 (Puma) sa 5cm KwK 39/1 topom, no uslijed problema sa isporukom Topfblendi (Saukopf blendi) proizvodnja je kasnila do početka 1944. U međuvremenu je donesena odluka da se od travnja 1944. polovica vozila proizvodi kao Sd.Kfz. 234/1 sa 2cm KwK 38, a druga polovica kao Sd.Kfz. 234/3 sa 7,5cm K51čija je proizvodnja zaustavljena u prosincu 1944. od kada su šasije Sd.Kfz. 234/3 korištene za montiranje PAK 40, tj. izradu Sd.Kfz. 234/4. Od ukupno proizvedenih 478 primjeraka Sd.Kfz. 234, 200 komada je bilo Sd.Kfz. 234/1, koji su proizvedeni od lipnja 1944. do siječnja 1945.

Sd.Kfz. 234/1 je imao isto tijelo kao i Sd.Kfz. 234/2 (Puma), samo sa montiranom drukčijom kupolom. Kupola korištena za Sd.Kfz. 234/1 je bila slična otvorenoj kupoli korištenoj na Sd.Kfz. 222, sa jednostavnijom, heksagonalnom konstrukcijom koja imala deblji prednji oklop. Oznaka te nove kupole je bila 2cm Hänglafette 38 (njišuće postolje).

90 komada Sd.Kfz. 234/1 je uključeno u organizacijsku strukturu satnija oklopnih izvidničkih vozila izvidničkih bojni (Panzerspähwagen Companie Panzer Aufklärungs Battalion), koje su dodijeljene Panzer i Panzergrenadier divizijama. Sd.Kfz. 234/1 su sudjelovali u akcijama na svim ratištima istočne i zapadne bojišnice od srpnja 1944. pa do kraja rata.

Karakteristike:

Proizvođač: Büssing-NAG
Brojevi šasija: 3001- (od lipnja 1944. do siječnja 1945. godine proizvedeno 200 komada)
Posada: 4 člana
Težina: 11,5 tona
Duljina / širina / visina: 5,9 / 2,3 / 2,1 m
Motor: Tatra 103
Mjenjač: 6 brzina naprijed / 6 natrag
Brzina: 80 km/h
Naoružanje: 2cm KwK38 L/55; 7,92mm MG42
Oklop: 30/8/10/5mm podvozje, 30/8/8/otvoreno kupola (naprijed/bočno/straga/odozgo)

 

Hasegawa

MT53 1/72

 

Ova maketa je jedna od novijih Hasegawinih maketa oklopa u 1/72 i samo je jedna u nizu 8-rad-ova obitelji 234 uz Sd.Kfz.234/2 (MT52) i Sd.Kfz.234/3 (MT54). Maketa se sastoji od 118 dijelova raspoređenih na 5 grana, od kojih je čak 4 istih u sve tri makete, a od čega 3 otpadaju na figuru (tijelo i dvije ruke sa dalekozorom za opcionalno postavljanje). Svi dijelovi su izrađeni od svjetlo sive plastike, čisto i sa jako malo srha, ali sa mjestimično vidljivim spojevima kalupa (posebice na nekim okruglim dijelovima).

 

Maketa je dimenzijski točna gotovo do u milimetar, sa možda malo previše zakošenim gornjim dijelom nadgrađa, što je u stvari zanemarivo, obzirom da su svi ostali nagibi korektno izvedeni, te mrvicu preširokom kupolom što je lako rješivo sa nekoliko poteza brusnog papira, obzirom da je riječ o ukupno oko pola milimetra.

Maketa je poprilično bogata sitnim detaljima, pa tako ima podosta vijaka. Alat je uz iznimke dizalice i vatrogasnog aparata izljevan na blatobranima, te je, tipično za Hasegawu, previše uzdignut. Svi trupni otvori su ispravnog oblika i veličine, te su na ispravnim mjestima. Prednji poklopac pristupa pogonu nije uzdignut, no ima sve vijke, kako na sebi, tako i okolo. Poklopci trupnih prozora su dani kao posebni dijelovi i dobrog su oblika i veličine, no nije predviđeno da se postave u otvorenom položaju, jer nema otvora vizira na trupu. Grilje motora su izljevane na trupu, te su poluotvorenom položaju, dakle njihovo otvaranje, zatvaranje ili samo slaganje da se vide otvori su posebna doza posla. Spremnici na blatobranima su svi izljevani zatvoreni i nemaju donji dio, već su blatobrani od ispod šuplji. Indikatori širine su malo predebeli, ali njih je najmanji problem napraviti od žice. Vozilo bi trebalo imati 2 antene za radio stanice, od kojih bi jedna trebala biti Starr antena, no njih u maketi nema. Dana su samo postolja antena.

Kotači su izrađeni od po 3 dijela svaki, tj. guma u komadu i dva dijela naplataka. Gume su nažalost dane samo cestovne, a i njima nedostaju ripne po gazištima. Naplatci su ispravne veličine, no problem je što su rupe na njima izljevane jako plitko. Ovjes je, obzirom na njegovu stvarnu kompleksnost, dosta jednostavno napravljen, te se sastoji od samo 16 dijelova. Jednom kada je sastavljen, izgleda dobro i točno. Prednji odbojnik je ispravne veličine i oblika.

Poklopci kupole imaju izljevanu mrežu, koje je napravljena kao ploča sa reljefom, dakle, neprozirna. Top je ispravne duljine i lijepo je tanak, no na njemu je cijelom duljinom vidljiv spoj kalupa. Okvir sa municijom je izljevan na topu i nedostaju mu karakteristični utori (napravljen je kao blok). MG42 je nekim čudom predugačak za čitava 4,5 milimetra, a uz vidljiv spoj kalupa je i malo pojednostavljen (recimo, nedostaje rukohvat kod okidača).

Unutrašnjost je na ovoj maketi dosta dobro vidljiva kroz kupolu (naravno, ako poklopce kupole ne zatvorite bez ugradnje pravih mrežica), pa je shodno tome izrađena i u maketi. Na dnu je izrađena protuklizna ploha na kojoj je mijenjačka kutija sa osnovnim detaljima. Od vozačkih stvarčica su dana samo sjedala i upravljači, sa time da je sjedalo vozača unatrag, tj. radiste dano bez naslona, ali sa zgodnim reljefom opruga. Nema papučica gasa, kočnice i kvačila, mjenjača, ni tabli sa instrumentima. U kupoli su dana sjedala za zapovjednika i strijelca ispravnog oblika, te krasno izrađena radio-stanica FuG Spr Ger. Postolje topa i nišanske sprave su izrađene dosta pojednostavljeno.

 

U sastavnici je jedna shema bojenja i to za vozilo Panzer Aufklärungs Abteilung 4, 4. Panzer divizije iz Poljske u siječnju 1945. godine. To je vozilo sa registarskom oznakom WH-1868316, sa trobojnom shemom bojenja kakva je navedena u Kagero - Photosniper - 020 - Sd Kfz 234, str. 45. Naljepnice su tipična Hasegawa, što bi reklo lagano žućkaste i debele folije. Inače, na naljepnicama je dan set registarskih oznaka WH-612115 za Dunkelgelb vozilo zarobljeno na zapadnom ratištu, koje je poslano na ispitivanje u Školu tenkovske tehnologije u Engleskoj, a koje sena sastavnici uopće ne spominje. Nadalje, tu su po dva četverostruka seta brojeva od 0-4 i dvostruka seta brojeva 5 u crvenoj i crnoj boji (oba sa bijelim obrubom) za koje nema naznake da idu na bilo koje od navedenih vozila; te nekoliko divizijskih oznaka, za koje također nema naznaka za koja vozila su namijenjena.

 

Roden

703 1/72

 

Ova maketa je također jedan u nizu Rodenovih 8-rad-ova obitelji 234, ali ovdje iz kompletne serije, uz Sd.Kfz.234/2 (705), Sd.Kfz.234/3 (707) i Sd.Kfz. 234/4 (709). Maketa se sastoji od 152 dijela raspoređenih na 4 grane, od kojih je čak 3 iste u sve četiri makete. No, da li više znači i bolje, vidjet ćete i sami. U mojem primjerku su dvije grane izrađene od krem plastike, dok su druge dvije (one sa kotačima i dijelovima podvozja) izrađene od crne plastike. Maketa ima malo srha, no svakako više nego Hasegawina, te je na nekim dijelovima vidljivo nekoliko defekata lijevanja, tj. usahlina (konkretno na kotačima, srećom većinom na unutarnjim stranama). Iako su sitni dijelovi malo deblji nego kod Hasegawe, na njima nije vidljiva linija spoja kalupa, tj. ako je ima vidljiva je u mnogo manjoj mjeri.

 

 

Maketa je preduga (preduga je ploča iza kupole) i preširoka za po nekih 2 milimetra (samo tijelo) što u konačnici nije previše vidljivo zbog srazmjera. Nagibi oklopa su korektno izvedeni, a kupola je ispravne veličine. Problem je u blatobranima koji prate liniju i oblik trupa, pa su nekih 3 milimetra predugi, te u stražnjem dijelu imaju pomaknuto spremište za nekih 2 milimetra (naravno i zadnji parovi kotača su toliko pomaknuti prema zadnjem kraju).

Maketa nema ni pola sitnih detalja kao Hasegawa, pa tako nedostaju vijci i neke sitne ručkice na trupu, no zato je gotovo sav alat izljevan posebno (osim sjekire i kliješta za žicu, koja su manja nego kod Hasegawe, ali zato mutnije izljevane). Poklopci motora su zamaknuti prema otraga, obzirom na duljinu ploče iza kupole, a i imaju oštre rubove umjesto oblih, te su linije poklopaca predebelo ugravirane. Prednji poklopac pristupa pogonu je uzdignuta kako i treba, no nema vijaka na sebi, a okolni vijci su utisnuti preveliki. Poklopci trupnih prozora su izljevani na trupu i preveliki su, a nemaju ni napravljene vizire za zatvoreni položaj. Grilje motora su izljevane na trupu, te su također u poluotvorenom položaju (više nego na Hasegawi, pa više dolazi do izražaja to što nisu šuplje), dakle njihovo otvaranje, zatvaranje ili samo slaganje da se vide otvori su također posebna doza posla. Prvi i zadnji spremnici na blatobranima su izljevani otvoreni sa obje strane, tako da se lako mogu složiti otvoreni (naravno to zahtijeva dodatno uređenje unutrašnjosti istih). Indikatora širine nema. Vozilo ima 2 antene za radio stanice, no niti jedna nema Starr završetak. Antene su, naravno, predebele.

Kotači su izrađeni od po 4 dijela svaki, tj. dvije polovice gume, od kojih jedna ima prednju stranu naplatka, te zadnji dio naplatka koji je poseban dio i središnji prsten koji omogućuje da se kotači sastave tako da se mogu okretati. Gume su također dane samo cestovne, ali drugi tip od Hasegawa, tj. sa jačim profilom, no i njima nedostaju ripne po gazištima. Naplatci imaju malo pretanak vanjski rub, no zato imaju dublje i ljepše izlijane rupe. Ovjes je dosta kompleksan (usudio bih se reći bezrazložno prekompliciran), te se sastoji od čak 32 dijela. Uz dosta više muke od Hasegawe, dobije se vrlo sličan rezultat u izgledu ovjesa. Prednji odbojnik je pretanak i krajevi su previše zavinuti prema naprijed.

Poklopci kupole su izrađeni samo kao okviri, te je predviđeno da se prema uzorku sa sastavnice izreže mreža koja dolazi sa maketom. Mreža je od prozirne plastike i dovoljno je prozirna da se kroz nju vidi gotovo sve. Top je ispravne duljine, lijepo je tanak i ljepše je izrađen od Hasegawinog (4 dijela, naspram Hasegawinom jednom). Okvir sa municijom je zaseban dio i napravljen je korektno, sa utorima. MG42 je ispravne dužine i lijepo je napravljen (opet mnogo bolje nego na Hasegawinoj maketi).

Unutrašnjost je i na ovoj maketi dosta dobro vidljiva kroz kupolu, što čak i u zatvorenom položaju poklopaca omogućuje mrežica, te je također izrađena i u maketi. Na dnu nema protuklizna ploha, no generalno ima više vozačkih stvarčica nego Hasegawa (barem mjenjače i malo više podnih reljefa). Papučica gasa, kočnice i kvačila, kao i tabli sa instrumentima također nema. U kupoli su dana sjedala za zapovjednika i strijelca, no nažalost krivog su oblika, a nedostaje radio-stanica FuG Spr Ger. Postolje topa i nišanske sprave su izrađene kompleksnije i malo detaljnije nego kod Hasegawe.

 

U sastavnici je jedna shema bojenja i to za isto vozilo kao i u Hasegawinoj maketi: Panzer Aufklärungs Abteilung 4, 4. Panzer divizije, Gdansk u veljača-ožujak 1945. godine. Naljepnice su samo za tu maketu i otisnute su na tankom filmu koliko-toliko dobro. Na tablicama je malo problem sa vidljivošću crnih rubova, a zato su križevi dani iz po dva dijela: posebno bijela podloga i posebno crni dio.

I na kraju :

Hasegawa je još jednom napravila zgodnu maketu koju nije neki problem sastaviti iz onoga što dobijete u kutiji. Čak i tako sastavljeno to sasvim lijepo predstavlja Sd.Kfz. 234/1. Više-manje sve je na svom mjestu i onih nekoliko sitnica koje nedostaju se lako može dodati, ili izmijeniti, a za neke stvari se ipak treba malo više pomučiti ako želite (recimo top i ripne guma).

Rodenova maketa je zgodna, sa bolje napravljenim nekim detaljima (npr. kupola sa mrežom, top i MG42), ali sa predugim trupom i krivim blatobranima, koji slijede krivi položaj zadnjih kotača. Sastavljanje nije tako jednostavno kao kod Hasegawe što zbog malo grubljeg odljeva, a što zbog komplicirano izrađenog ovjesa. Ima dosta detalja koje bi bilo dobro doraditi i izraditi na ovoj maketi, jer ili ih nema (npr. vijci na pokrovu motora), ili su dosta grubi (npr. osovine ovjesa). U svakom slučaju, maketa nije nesastavljiva, samo je u nju potrebno uložiti više truda i vremena.

Ocjene:

Prema viđenom, izmjerenom i uspoređenom sa fotografijama, najbolje bi bilo uzeti Hasegawu kao osnovu, te za nju iskoristiti neke djelove od Rodena (npr. kupolu sa mrežom, top, MG42, i možda kotače), no i bez toga se Hasegawa može lakše složiti u ljepšu reprodukciju ovog vozila. Naravno, uvijek ostaje opcija nabavke resinskih kotača sa ispravnim ripnama (recimo Attack 72331 koji sadrži 4x4 tipa kotača). Nadalje, uvijek se može kombinirati kotače iz različitih maketa, obzirom da su 234-ke imale različite kombinacije kotača i guma.

Cijene obje makete je oko 60 KN.

 

Za recenziju korištena literatura:

- Arms and Armour: Encyclopedia of German Tanks of World War Two, P. Chamberlain & H. Doyle (202)

- Museum Ordnance Special - 024 - Schwerer Panzerspaehwagen Sdkfz 234

- Kagero - Photosniper - 020 - Sd Kfz 234

- Ground Power - 2000 07 - Sd Kfz 234