Revell T-34/85

1/72 No. 03130

 

Sredinom 1942.godine započet je rad na projektu jače oklopljenog tenka T-34 s oklopom od 110 mm, koji je kasnije i proizveden u manjim količinama pod oznakom T-43. No, ovim projektom Crvena armija nije bila previše zadovoljna, pa su njezini generali zahtjevali povećanje vatrene moći tenka, a ne i oklopa. Kao osnovni top za novu verziju tenka T-34 uzet je protivavionski top M39 od 85 mm, koji je rekonstruiran u tenkovski top za teški tenk KV-85. T-34/85 dobiven je postavljen novog topa u novu lijevanu, zavarenu kupolu za tri člana posade, na šasiji posljednjeg standardnog T-34 tenka. Novi T-34/85 imao je bolje tehničke karakteristike od svog prethodnika: 51,5 - kalibarski top D-5T85 (M-43) od 85 mm imao je početnu brzinu zrna od 792 m/s i mogao je probiti okolp od 95 mm pod kutom od 30° na daljini od 900 m konvencionalnim pancirno-probojnim zrnom. To je bilo dovoljno za ravnopravnu borbu s njemačkim Tigerom i Pantherom. Bolja pancirno-probojna zrna još su povećala taj učinak. Kasnije proizvedeni T-34/85 tenkovi dobivaju novi top ZIS-S53 (M-44) slične dužine. Dodak novog člana posade i razdvajanje dužnosti komandira i nišandžije također su znatno povećana efikasnost tenka u borbi. Oklop kupole je povećan na 75 mm naprijed i sa strane, iako je oklop tijela ostao 45 mm, da bi težina tenka ostala na 31 t. Rezultat tih promjena bilo je vozilo koje je zadržalo svu pokretljivost svojih pretkodnika povezano s odličnom vatrenom moći. Što je u odnosu na oklop izgubio u usporedbi sa njemačkim s Pantherom, T-34/85 je nadoknadio pokretljivošću i svojom masovnoću na bojišnici.

T-34/85 prvi put se pojavio na bojišnici krajem 1943. godine, a do kraja rata 1945. godine većina tenkova od 11.758 proizvedenih T-34 bila je novije verzije. Između 1940. i 1945.godine proizvedeno je gotovo 40.000 tenkova T-34 svih tipova, što je rekord proizvodnje jednog tipa koji je dosegao jedino američki Sherman.
Poslije 1945.godine nastavilo se raditi na usavršavanju T-34/85 i specijalnih vozila.
Kao nasljednik tenka T-34, sa izmijenjenim oklopom debljine od 90 mm, modificiranim ovjesom, novom transmisijom i poprečnim položajem motora, pred sam kraj rata, pojavio se T-44 koji je sudjelovao u završnim akcijama. Prenaglo upućen na bojišnicu, taj je tenk imao ozbiljnih nedostataka. Stoga je bio zamijenjen modificiranim T-54, koji je zajedno s kasnijom varijantom T-55 bio osnovni tenk Istočnog bloka u poslijeratnom razdoblju. T-44, T-54/55 imali su top od 100 mm. Veličina topa još je više povećana (na 115 mm) na suvremenom T-62; taj posljednji tenk široke upotrebe u SSSR još ima upadljivih rodbinskih sličnosti sa svojim pretkom T-34, najznačajnijim tenkom drugog svjetskog rata.

Nakon Drugog svijetskog rata T-34/85 prisutan je u mnogim lokalnim sukobima dvadesetog stoljeća, od korejskog rata do sukoba na teritoriju bivše SFRJ, Domovinskom ratu.

Korisnici: SSSR i bivše članice Varšavskog ugovora, Finska, Kina, Sjevena Koreja, Vijetnam, Egipat, Sirija, zemlje nastale raspadom SFRJ …

Tehničke karakteristike T-34/85 (kasnija verzija):
Težina: 32 tone
Dužina: 7 500 mm
Širina: 2 990 mm
Visina: 2 380 mm
Posada: pet članova
Motor. 12 cilindričan V-2-34 500 hp, diesel, vodeno hlađenje
Maks. brzina: 48 km/h
Radijus: 350 km s pomoćnim rezervoarom za gorivo kao na ilustraciji.
Naoružanje: jedan top M-43 ili M-44 (l/51,5) od 85 mm s 55 granata i dva mitraljeza DT od 7,62 mm s 2.394 metka
Oklop: kupola; prednji dio, stranice i stražnji dio 75 mm gornja ploča 20 mm

Maketa:

Maketa tenka T-34/85 se sastoji od četrdesetak (46) dijelova, neki dijelovi (kotači i dijelovi gusjenica) skupno su numerirani. Dijelovi su raspoređeni na tri okvira (grane), izrađeni i detaljirani vrlo kvalitetno. Prema crtežima u mjerilu 1/72, možemo reći, da maketa ne odstupa previše od mjerila

 

Kupola tenka: sastoji se od desetak dobro izrađenih dijelova. Dužina kupole i njen oblik točni su. Glavna zamjerka kod ovog dijela tenka, odnosi se na izgled same kupole. Površine kupole izrađene su gletke i nedostaju im šavovi, tragovi, zavarivanja. U stvarnosti površine kupole tenka T-34/85 su grube, dijelovi kupole su lijevani, spajani zavarivanjem.

PREPORUKA: potrebno je, srednje grubim, brusnim papirom lagano prebrusiti kupolu ili na postojeće površine kupole dodati tanki sloj maketarskog kita, ostaviti da se kit osuši i tada brusnim papirom lagano prebrusiti kupolu, pazeći da ne prebrusimo neke od detalja na kupoli. Šavove zavarivanja možete napraviti od komadića plastike, okvira dijelova, zagrijanih na plamenu svijeće. Nakon ljepljnja na kupolu, izgled varova možete dotjerati maketarskim nožićem.

Zapovjedna kupola na kupoli tenka, predstavlja kasniju verziju i vrlo dobro je detaljirana. Prednja zažtitna ploča cijevi topa zajedno sa samom cijevi izrađene su solidno i dobro detaljirane. Na samoj cijevi topa potrebno je izbušiti rupu. Ostali dijelovi i detalji kupole naprevljeni su solidno.

Tijelo (šasija) tenka: dimenzijski točno, predstavlja kasniju verziju tenka, osnovnih pet dijelova vrlo je dobro detaljirano. Mala zamjerka odnosi se na vrata otvora vozačeva prostora, koja nisu zasebni dio, već su izvlijevana zajedno sa dijelom tijela makete tenka. Kao zasebni dio, vrata vozačevog otvora pridonjela bi večoj vizualnostii prednjeg dijela tijela makete. Prednji mitraljez DT 7,62 mm sa oklopom napravljen je kvalitetno i točno. Mala dorada odnosi se na otvor, nišan, u oklopu iznad cijevi mitraljeza, koju morate sami izbušiti. Na bočnim stranicama tankova za gorivo potrebno je napraviti nove rukohvate, postojeći nisu zadovoljavajuće izrađeni. Sajlu (čelično uže) za vuču, najbolje je napraviti u samogradnji od tanke žice pletenjem. Od postojeće uzeti samo krajeve, kuke. Po mogućnosti zamjeniti i mrežicu na poklpcu motora, zbog bolje vizualnosti same makete. Ostali manji dijelovi izrađeni korektno.

Kotači i gusjenice: Osnovni tipovi kotača koji su se ugrađivali na tenk T-34 su :

- Raniji tanjurasti kotači (Early Dished Wheel) korišteni na ranijim T-34 76 model 1940 i na prvim (ranijim) primjercima tenkova T-34/85.
- Kasniji tanjurasti kotači (Late Dished Wheel) korišteni na T-34/76 model 1941, na T-34/85 proizvedenim krajem 1944. godine.
- Polupaučasti kotači (Half-Spider Wheel) korišteni na T-34/76 model 1943, na T-34/85 proizvedenim krajem 1944. godine.
- Paučasti kotači (Full-Spider Wheel) korišteni na kasnije proizvedenim T-34/76, na T-34/85 proizvedenim pred sam kraj rata i u prvom poslijeratnom periodu.
- Kotači tipa Morska zvijezda (Starfish Wheel) zadnja su verzija kotača koji su se ugrađivali na T-34/85 pred sam kraj rata i u poslijeratnom periodu. Ovi kotači ugrađeni su kasnije na tenkove T-44, poslijeratne tenkove T-54, T-55, T-62 (?!)

Na mnogim fotografijama tenkova T-34/76 i T-34/85, iz vremena rata, moguće je vidjeti primjenu različitih tipova kotača na jednom tenku. To nije bila samo posljedica serviriranja tenkova na bojišnici, u predahu između borbi, već su mnogi takvi primjerci tenkova dolazili ravno iz tvornice na bojišnicu.
I u poslijeratnom periodu mogu se naći tenkovi T-34/85 sa različitim tipovima kotača. Najčešće korišteni tipovi kotača bili su Paučasti (Full-Spider Wheel) i Morska zvijezda (Starfish Wheel), poneki primjerci koristili su i Polupaučaste (Half-Spider Wheel) kotače. Tenkove T-34/85 sa različitim tipovima kotača koristila je i bivša JNA, Hrvarska Vojska u Domovinskom ratu.

Proizvođač makete nudi nam tip Paučastih kotača (Full-Spider Wheel) kvalitetno izrađenih u mjerilu i detaljiranih. Zamjerka bi jedino na dvanaest malih rupa, pri centru kotača, koje su naznačene, ali ne i izbušene.
Gusjenice tipa M-1942 sa stepeničastim završetkom, izrađene su kvalitetno i solidno detaljirane. Potrebna je mala dorada na večim (skupnim) segmentima. Iglom za graviranje bočno (po debljini) ugravirati linje razdvajanja pojedinih, manjih, segmenata.

Sastavnica i naljepnice:

Sastavnica formata A5 uz c/g fotografiju sastavljne makete i kraću povijest tenka, na svojih desetak stranica, solidno vas vodi kroz sastavljanje i bojanje makete, preporuka mlađim maketarima. Dekali su tanki, solidno izrađeni, printani u Italiji.
Proizvođač makete nam nudi dekale za dva tenka :

- 25. Gardijsku - tenkovsku brigadu brigadu 2. Gardijskog korpus 3.Bjeloruskog Fronta, Ostpreussen 1945. godine
- 55. Gardijsku - tenkovsku brigadu brigadu 7. Gardijskog korpus, Berlin, april 1945. godine


I na kraju :

Možemo reći, da se radi o maketi kvalitetno izrađenih i dobro detaljiranih dijelova. Maketa predstavlja zadnju verziju tenka T-34/85 proizvedenu, u drugom svijetskom ratu, zadnjih mjeseci 1944.godine ili u prvim danima 1945.godine, sa kvadratnim blatobranima na šasiji, paučastim kotačima (Full-Spider Wheel), topom ZIS-S-53, koja se koristilo i u poslijeratnom periodu, sve do današnjih dana.

Ova maketa može biti kvalitetna osnova maketarima, koji žele napraviti maketu tenka T-34/85 iz Domovinskog rata u mjerilu 1/72.

 

Ocjene:

(kupiti)

 

Za recenziju korištena literatura:

- Eric Grove: WORLD WAR II - TANKS
- Chris Ellis: TANKS OF WORLD WAR II
- Squadron/Signal Publication AR/MOR No. 20 T-34 in action


Okohodac T-34/85 by Miljenko Frčko

Miljenko Frčko