TOFF

Iraqui Roadsigns

1/72

Ovaj set naljepnica je namijenjen kao dodatak za diorame i vinjete sa tematikom Pustinjske oluje. Zahvaljujući na susretljivosti gosp. Tóth Pétera, te na naljepnicama ustupljenim za recenziju (i korištenje, naravno), možete vidjeti i drugi dio proizvodnog programa naljepnica TOFF Computers Ltd.

Za razliku od ostalih setova, ovaj je set izrađen ink-jet štampačem na samoljepljivoj bijeloj foliji. Naljepnice dolaze na listu 118 x 82mm i također su otisnute na jednom komadu folije, tako da svaka naljepnica zahtijeva izrezivanje prije ljepljena. Set sadrži po 4 putokaza, znaka "stop", znaka "zabranjeno područje"; razne plakate, jedan znak sa udaljenostima, te jednu ogromnu sliku Saddama. Otisak je karakterističan za ink-jet ispis, tako da se na sitnijim detaljima vidi zrnatost, dok su jednobojni znakovi lijepo izrađeni (jedino je raster jače vidljiv na zelenom znaku). Ispis cestovnih znakova je mat, što dakako, zahtijeva lakiranje, ili preljepljivanje sjajnom folijom. Rubovi znakova su otisnuti jasno i oštro, a isto tako i rubovi natpisa unutar znakova. Najveća zamjerka ide na račun Saddamovog plakata, kojem je u desnom djelu vidljiv američki vojnik koji zapravo kida plakat...

Uz naljepnice, u setu se nalazi i listić sa predloškom pozicioniranja znakova i plakata, te sa objašnjenjem jednog od znakova.

 

Cijena ovog seta naljepnica je 3$ direktno kod proizvođaća, dok je u 35-ici cijena seta 4$.

 

Ocjena:

-

 

Još jednom zahvaljujem gosp. Tóth Péteru iz TOFF Computers Ltd na ustupljenim naljepnicama.

 

Tomislav Martan

Na stranicama TOFF Computers Ltd možete vidjeti i druge setove naljepnica njihove proizvodnje.