Aichi M6A1 Seiran

Tamiya  No 60737 

 

Jedna od ne baš tako novih novosti jest i uplitanje japanske tvrtke Tamiya u tržište maketa zrakoplova u mjerilu 1/72. Japancima to možda i nije neka novost, obzirom da Tamiya u svojim kutijama na japanskom tržištu prodaje Italeri-eve makete već duže vrijeme, ali kako bi i sami Japanci rekli:“ovo definitivno nije Italeri u Tamiyinoj kutiji”. 

Dakako riječ je o jednoj starijoj maketi, a to je Aici M6A1 Nanzan ( Seiran ), a ujedno i Aichi M6A1-K Nanzan ( Seiran kai ). 

U biti je to jedan te isti zrakoplov, ali u dvije različite inačice: kopnena - Seiran kai ; te mornarička  hidro – Seiran. Dakako to je ista maketa s razlikom jedne ramice dijelova, ali u drugom pakiranju. 

U ovom ću članku opisati mornaričku hidro inačicu, tj Seiran-a iz praktičnog razloga posjedovanja te makete, no večina stvari vrijedi i za Seiran-kai. 

 Maketa je izljevana u svjetlo sivoj plastici i dolazi na dvije ramice sa ukupno 55 djelova. Tu je još jedna sa prozirnim dijelovima koji ukupno broje 5 i malena vrečica sa 2 gumene kapice za učvršćivanje elise. Odljev je jako lijep i čist, napravljen je gotovo savršeno sa jako lijepim detaljima. Sve su linije na maketi fino ugravirane; i to tako tanko da Vam jedva nokat zapne za njih. Uz maketu zrakoplova, koji je na plovcima proizvođač daje i kolica za kopno, koja su inače drvena, te su također prekrasno izrađena, doduše bez imitacije drva. Što se unutrašnjosti pilotske kabine tiče, tu se gotovo i nema što prigovoriti. Unutrašnjost je izdetaljirana isto kao i vanjština, što znači bočne stranice s pripadnim instrumentima i ručicama,  pod i ploče s instrumentima za pilota i navigatora, te naljepnice za pojaseve na sjedištima (jer nisu izlijani sa sjedištima). Prozirni su dijelovi također ljepo detaljni (metalni obrubi stakala), te solidno prozirni (bistri i jasni, ali s mjestimičnim efektom namreškane vode). Dijelovi se poklapaju gotovo bez pukotina, a jedino sa čime bi moglo biti problema kod sastavljanja je poklapanje panelnih linija polovica trupa zrakoplova. Velika zamjerka ide  proizvođaču zbog pokrova pilotske kabine u jednom komadu. Dakle, bez rezanja nema otvorene kabine, a ni stražnje strojnice u borbenom položaju. 


 Sastavnica će Vas odmah šokirati, jer je na Japanskom. No bez brige, to je samo prva stranica. Na drugoj je stranici taj isti tekst o povijesti Seirana na engleskom, njemačkom i francuskom. Na istoj se stranici nalazi i mala fotografija trupa zrakoplova odnaprijed, s otvorenim dijelom motora, koji je na restauraciji u SAD-u (Smitsonian Institution’s National Air and Space Museum’s Paul E. Garber Perservation, Restoration and Storage Facility in Maryland) od svibnja 1997. godine. Daljnji dio sastavnice je posvećen sastavljanju makete, što je učinjeno vrlo jasno i slikovito, sa popratnim uputstvima i imenima dijelova zrakoplova na sva prije navedena jezika. Vodič boja je, naravno, za Tamiya boje, te je popis svih potrebitih boja (prema sastavnici) , također četverojezični, naveden u uvodu. Sastavnici se jedino mora prigovoriti nedokumentiranost nekih izbornih dijelova, tj. ne zna se što ide za koju inačicu(?) zrakoplova (boja stalka antene, te neki dijelovi, kao npr. pilotov nišan, kape elise i dr, što su razlike sa Seiran-kai). 

 U maketi je ponuđena samo jedna shema bojenja i označavanja, što je nažalost i odraz povijesti tog  zrakoplova (naime mogu se birati samo različiti brojevi). Dane su oznake za jednu od dvije jedinice opremljene tim zrakoplovima (bazirane na podmornicama I-400 i I-401) i to je 631. Kaigun kokutai. 

 Naljepnice (decals) su otisnute na tankoj prozirnoj foliji, koja je gotovo i nevidljiva. Ćufte (japanske  nacionalne oznake) su otisnute u komadu (bijeli rub na crvenom krugu) i jako su dobro centrirane. Sveukupno je oznaka relativno malo uzevši u obzir da sadrže pojaseve za posadu, te table s instrumentima (ona je i reljefno ljevana na plastici). 

Evo i nekoliko fotografija Seirana u Smitsonian Institution’s National Air and Space Museum’s Paul E. Garber Perservation, Restoration and Storage Facility, iz Marylanda, snimljene 1997. godine u vrlo ranoj fazi restauracije: (fotografije u vlasništvu Smitsonian Institution’s National Air and Space Museum’s Paul E. Garber Perservation, Restoration and Storage Facility, iz Marylanda):

 Photos courtesy of Smitsonian  Institution’s National Air and Space Museum’s Paul E. Garber Perservation, Restoration and Storage Facility, Maryland.

Na kraju, mogu zaključiti da je maketa prekrasno napravljena, te za cijenu od 900 JPY (oko 90KN) u Rainbow10 i Hobby Link Japan je izuzetno prihvatljiva i isplativa investicija, naravno ako ste ljubitelj japanskih zrakoplova, hidrozrakoplova, ili ”egzotičnih” zrakoplova 

Ocjena makete:

( obvezatno kupiti ) 

 

Tomislav Martan