Xtradecal X72-063

International Hawker Hunters

1/72

 

 

Set dolazi na A5 listu na kojem su na pojedinačnim komadima sjajne folije otisnute oznake. Tisak je izveden gotovo savršeno, sa izvrsnom paletom boja, te sa fantastičnim centriranjem svih rondela. Višak folije je nešto veći jedino na kodovima, koji su uglavnom spojeni (neki i sa rondelom između) - tipično za Xtradecal naljepnice.

Uz naljepnice nalazi i obostrani A4 list sa shemama bojenja i pozicioniranja naljepnica otisnut u boji. Ukupno su dane oznake za 14 Huntera, sa svim osnovnim oznakama (kodovi, amblemi i rondele) dok stencili nisu dani.

U setu su reprezentirani slijedeći zrakoplovi: dva indijska Huntera F.56, saudijski F.6, FGA.76 Abu Dhabi, čileanski FR.71A, kenijski FGA.80, katarski FGA.78, omanski FGA.73, zimbabveanski FGA.9, dva singapurska FGA.74B, dva rodezijska FGA.9, te kuvajtski FGA.57.

Obzirom na nedavnu pojavu prekrasne Revell-ove makete Hawker Huntera, ovaj set naljepnica daje jako lijep izbor Huntera u neeuropskim shemama bojenja (u maketi dolaze naljepnice za RAF-ov i belgijski Hunter, koji su oba u klasičnoj RAF shemi bojenja), dok stariji setovi Xtradecal naljepnica obrađuju "klasičnije" Huntere. Kvaliteta im je neupitna, kao i drugim Xtradecal setovima, a o zanimljivosti samog seta ostavljam da presudite sami...

 

Ocjena:

 

 

Tomislav Martan