o nama

Tko su ljudi iza HRCappuccina? 

Cappuccineri

Vedran Kalamiza, rođen 1975. godine u Varaždinu, spiritus movens ovog projekta. Pomalo vječni apsolvent FAKULTETA STROJARSTVA I BRODOGRADNJE u Zagrebu. Maketarstvom se bavi već deset godina, mada u poslijednje vrijeme više skuplja nesastavljene makete i literaturu. Specijalnost zrakoplovi 1/48 i borbena vozila 1/76 (do 1945) i 1/72 (od 1945 do danas). 

Nikola Pentić, roden 1975. godine u Varaždinu, smislio naziv HR Cappuccino. Maketarstvom se bavi 14 godina. “Sve je počelo onog dana kada mi je otac donio Airfix-ovog P-51B Mustanga i od tada sam nepovratno zagazio u vode plastičnog maketarstva. Moj glavni interes i mogao bih reći specijalnost su zrakoplovi Američke ratne mornarice iz svih razdoblja, iako me izuzetno zanimaju i francuski, britanski i talijanski mornarički zrakoplovi. Zapravo me zanima sve što leti ili je letjelo iznad mora, odnosno sve što ima kuku na repu. Radim u mjerilu 1/48 iako ću rado složiti i poneku maketu u 1/72 ako je subjekt zanimljiv ili ako ne postoji u 1/48. Vrijeme u kojem živimo ne može biti bolje za nas kao maketare jer se takoreći svakodnevno pojavljuju odlične makete, tako da mislim da se ne moramo brinuti za budućnost plastičnog maketarstva, koja je uistinu svijetla. Toliko o meni, želim svima puno dobrih maketa.” 

Miljenko Frčko rođen je (ne svojom krivnjom) 1966. godine u Zagrebu. Zanimanje : ing. poslovne informatike (smjer DTP). Vjeroispovijed : maketar. “Hobijem maketarstvom i modelarstvom bavim se dvije dekade. Poslijednje dekade više maketarstvom. Uža specijalnost vozila i avijacija DRUGOG SVJETSKOG RATA, kao i avijacija prve poslijeratne dekade u LATINSKOJ AMERICI, FINSKOJ, ŠVICARSKOJ, JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI, NOVOM ZELANDU, AUSTRALIJI. Nije mi nepoznanica današnja svijetska avijacija i vozila.” 

Tomislav Bošnjaković rođen 21. lipnja 1977. u Varaždinu. Maketarstvom se bavi 15 godina. Najviše gazanimaju zrakoplovi, posebice WWII i to u mjerilu 1/48. Smatra da je ovo edukativan i kreativan hobi i preporucuje ga posebice djeci. 

Tomislav Martan, rođen 1. prosinca 1975. godine u Varaždinu, gdje je završio osnovno i srednješkolsko obrazovanje, 1994. godine stekavši zvanje kemijskog tehničara. Godine 1999. diplomira na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na kemijskom odsjeku, stekavši zvanje diplomiranog inžinjera kemije. Maketarstvom se bavi od ranijih godina djetinjstva, no ozbiljnije tek od 1987. godine. Uže područje zanimanja su mu vojna vozila svih razdoblja i zemalja u mjerilu 1:72/76, te vojni zrakoplovi svih razdoblja i uglavnom svih zemalja, s posebnim naglaskom na Njemačko zrakoplovstvo 2. svjetskog rata u mjerilu isključivo 1:72.